Tuning: Range Rover Startech pick-up

Startech-Pickup-Range-Rover-1

“Hai să o dăm în utilitare!” au zis oamenii de la Startech, subsidiară a tuner-ului Brabus. Dar nu au luat un Nissan Navara, Toyota Hilux sau Mercedes Benz Sprinter ca să le modifice, ci au ales exact un Range Rover. Unul dintre cele mai elegante şi luxoase SUV-uri ale planetei. Poate au fost invidioşi pe faptul că Range Rover a prezentat în urmă cu o săptămână cel mai luxos Range Rover de până acum, denumit SVAutobiography, care oferă spaţiu imens pentru ocupanţii locurilor din spate, plus materiale şi finisare exemplară. Aşa că Startech s-a gândit că ar trebui loc şi pentru bagaje, dar să se ude sau să se murdărească, altfel nu-mi explic cum de au ales să transforme SUV-ul britanic într-un pick-up!

Startech-Pickup-Range-Rover-2

Vedeţi voi, acesta nu este primul pick-up de lux, absolut ridicol. Am mai avut şi Mercedes Benz G63 AMG 6×6, dar acel automobil era gândit de la bun început să fie cu benă. În schimb Range Rover nu a avut niciodată o astfel de versiune. Se pare totuşi că undeva există cerere de astfel de maşini, tocmai din acest motiv, Startech va prezenta această versiune în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, deoarece doar piaţa din China va beneficia de această struţo-cămilă. Este o vorbă: “gusturile nu se discută” şi cred că se potriveşte foarte bine acestei maşini. Probabil că ar fi fost şi mai ok dacă proporţiile erau mai armonioase, mai bune. Pentru că partea frontală a Range Rover-ului este cât se poate de elegantă, dar faptul că doar au tăiat “acoperitoarea” portbagajului, rezultă o maşină care se termină mult prea brusc. Iar când te uiţi la spaţiu oferit de benă, te apucă râsul. Măcar are uşiţa benei acţionată electric. Altă chestie ar fi fost dacă ofereau un Range Rover cu adevărat utilitar, în stilul G-Class-ului. Adică cu suspensii înălţare şi jante de offroad.

Startech-Pickup-Range-Rover-6

În schimb, Range Rover Startech pick-up este “tuning-at” excesiv. Bara frontală este prea încărcată, cu prize de aer generoase şi dispune de iluminare cu tehnologie LED. Noua grilă este de culoare neagră, iar inscripţia de pe capotă scrie acum Startech. Acest Range Rover pick-up este şi foarte lat. Pasajele roţilor au fost mărite pentru a acomoda jante cu diametru de 23 de inch şi anvelope cu talon îngust. Cu siguranţă de luăm adio de la expediţii în teren accidentat. Alungirea caroseriei pe lateralele benei este realizată din fibră de carbon, la fel ca şi lamelele de pe portiere. Design-ul exterior se continuă cu ţevile duble ale evacuării, de culoare neagră. Pentru că în spate găsim o benă, spaţiul pentru pasagerii spate este limitat. În Range Rover Startech pick-up pot intra doar 4 pasageri, deoarece locurile spate sunt separate de o consolă. Preţul cerut pentru un astfel de exemplar va fi consistent, tocmai din acest motiv, interiorul este îmbrăcat în cea mai fină piele, cusăturile fiind în romburi.

Startech-Pickup-Range-Rover-4 Startech-Pickup-Range-Rover-5 Startech-Pickup-Range-Rover-7 Startech-Pickup-Range-Rover-8

Dacă tot e să avem un automobil atât de ridicol, merită un motor pe măsură. Cel mai bun exemplu este V8-ul de 5 litri supraalimentat care produce un total de 526 cai putere pentru un sprint până la 100 km/h în doar 5.3 secunde şi are o viteză maximă de 250 km/h. Gândiţi-vă cum ar fi să depăşeşti aproape orice pe autostradă, iar tu să fii într-o maşină înscrisă la primărie ca utilitară. Range Rover Startech pick-up este un proiect ridicol, absolut inutil, mult prea scump şi prea urât, dar avem nevoie de astfel de nebunii câteodată. Altfel viaţa ar fi mult prea plictisitoare, iar eu nu aveam despre ce să scriu acum.

Startech-Pickup-Range-Rover-3