Spion: Lamborghini Aventador SV

De obicei nu prezint astfel de imagini şi stiri, din simplul motiv că încă nu sunt oficiale şi nu vreau să vă induc în eroare. Dar acest set de imagini spion sunt foarte aproape de realitate, mai ales că prezintă noua variantă super agresivă şi super rapidă a unui automobil deja extrem de exotic. Lamborghini Aventador.

Lamborghini-Aventador-SV-2

Aceste imagini le-am văzut pe mai multe site-uri de specialitate, aşa că nu ştiu exact cine le-a făcut, eu le-am preluat de la Carscoops.com. Pe un drum din deşert se vede clar un Lamborghini Aventador cu un kit de caroserie extrem de agresiv, îmbrăcat în fibră de carbon, iar pe lateralele maşinii găsim inscripţia SV. Super Veloce. Această denumire este rezervată doar pentru modelele cu 12 cilindri. Primul care a purtat numele SV a fost Miura, apoi Diablo, Murcielago, iar acum Aventador. Nu ştiu ca modelul Countach să fi avut o variantă SV. Este varianta supremă, varianta mai puternică şi mai agresivă a modelului “normal”. În primul rând Aventador SV vine cu o bară frontală care dispune de fante de aerisire mult mai proeminente, spliter din fibră de carbon şi un desen nou pentru calandru. Pragurile sunt de asemenea redesenate, pentru o mai bună aerodinamică, iar sub gurile de ventilaţie de pe laterale, găsim celebrul logo SV. Privit din spate, noul Aventador SV este de-a dreptul diabolic. Difuzorul de aer, parcă preluat direct din lumea competiţiilor sportive, acoperă aproape în întregime bara posterioară, iar acum se văd şi mai bine cele patru ieşiri ale sistemului de evacuare. Design-ul posterior este completat de un imens eleron, care ajută la o forţă de apăsare îmbunătăţită pe puntea spate. Informaţii despre interior lipsesc deocamdată. 

Lamborghini-Aventador-SV-2 Lamborghini-Aventador-SV-3 Lamborghini-Aventador-SV-5 Lamborghini-Aventador-SV-6

Dacă fostul Murcielago SV dispunea de un motor V12 care producea 30 de cai putere mai mult decât cel standard, ne putem aştepta ca noul Aventador SV să producă undeva în jur de 750 de cai putere, iar folosindu-se intens fibra de carbon, greutatea ar trebui să fie mai mică. Dacă un Lamborghini Aventador atinge prima 100 km/h în doar 2.9 secunde, nici nu vreau să ştiu cum accelerează această variantă.Imensa putere trebuie pusă eficient pe asfalt, fapt pentru care noul Aventador SV vine cu jante noi, cu diametru mărit şi prindere centrală. Oricum, numele SuperVeloce este unul de rezonanţă, iar modelul Aventador este demn de a purta această nomenclatură. Aceste imagini par a fi realizate în cadrul clipului de prezentare, iar cel mai probabil vom vedea varianta finală, ce pentru vânzare, în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an.

Lamborghini-Aventador-SV-8 Lamborghini-Aventador-SV-9 Lamborghini-Aventador-SV-11 Lamborghini-Aventador-SV-1

sursa foto: Carscoops.com