Skoda Enyaq iV – Test Drive

Skoda Enyaq – Rude de gradul IV

Nu mai e un secret pentru nimeni că mulți producători împart aceeași platformă între diferite modele. Mai ales când vine vorba de modele electrice, lucrurile sunt mai simple și mai ușor de implementat. Nu e secret nici că în cadrul unui Grup, compania-mamă să primească toate laudele, iar cei ”de sub” să se mulțumească cu ceea ce rămâne. Totuși, în cazul lui Skoda Enyaq, lucrurile stau puțin diferit. Așa cum spune și titlul acestui articol, modelul ceh este înrudit cu Volkswagen ID.4, dar parcă vedeta nu este modelul german, deoarece Skoda Enyaq este mult mai frumos și mai potrivit decât ID.4. Acum chiar poți să alegi modelul ”inferior” fără niciun fel de regret.

Skoda a prezentat de mult noul model electric Enyaq, dar a durat ceva timp până efectiv a apărut în showroom-uri și apoi la clienți. Este prima electrică construită de la zero pentru Skoda, așa că cehii își pun mari speranțe în succesul acestui model. În prezentarea mea de pe pagina de instagram.com/turatiiscrise, spuneam că acesta va deveni un bestseller, deoarece oferă tot ceea ce se cere în acest moment de la o mașină. Crossover, electric, autonomie, frumos, dotat, spațios. Dar am primit un comentariu care m-a pus pe gânduri. Pentru clienții Skoda, decizia de achiziție se bazează foarte mult pe prețul final, iar noul Enyaq este unul dintre cele mai scumpe modele Skoda de până acum. Chiar și cu bonusul oferit de stat, Enyaq nu este neapărat o propunere accesibilă, nici în comparație cu VW ID.4. Mă gândeam că trebuie să fii fan Skoda sau să nu îți placă deloc ID.4 pentru a alege acest crossover, dar apoi mi-am dat seama că această piață este în continuă creștere, iar propunerea Skoda este mai mult decât potrivită.

În primul rând, dimensiunile sunt potrivite pentru majoritatea clienților. Nu este atât de mare încât să nu îl poți folosi în oraș, dar în același timp este suficient de spațios pentru patru pasageri, în plus oferă și un acces facil la interior, datorită gărzii la sol mai ridicate. Gândiți-vă ca la un Kodiaq electric. Dacă vorbim de design-ul exterior, Enyaq este fără îndoială o Skoda. Linii clare, muchii ascuțite și elemente distincte compun exteriorul, chiar dacă în mod normal, o electrică este desenată ceva mai diferit. Sunt puține elemente care să sugereze că acesta este un model full electric, poate doar lipsa unei grile tradiționale. Totuși, aceasta este în ton cu linia de design actuală, la fel și blocurile optice care parcă amintesc de cele ale unui Superb. Am văzut Skoda Enyaq configurat în culori mai vii și, personal, cred că arată mult mai bine decât pe acest negru al modelului de test. Mi se pare că o culoare închisă ascunde foarte mult liniile și detaliile acestui crossover. Privit din față, nu prea se văd prizele de aer de pe laterale, iar întreaga parte frontală pare mult prea simplistă, aș putea zice chiar plictisitoare.

E bine că odată ce îți muți privirea spre lateral, Skoda Enyaq este mult mai spectaculos. Acest lucru este dat de dimensiunea jantelor și de jocul proporțiilor. Jantele au un diametru impresionant de 21 inch, iar linia plafonului și a geamurilor este modernă, fiind o combinație între un model break și un SUV. Chiar și lungimea mașinii ajută la aspectul vizual. Te uiți cu se alungește și parcă nu te saturi să o privești. Nu știu dacă trebuia să fie mai înalt, în genul unui offroader, cred că Skoda a mizat mai mult succesul avut de Tesla Model Y, adică mai mult spațiu interior, nu neapărat o gardă la sol înaltă.

La fel ca partea frontală, și posteriorul este lipsit de artificii de design, iar culoarea neagră maschează multe linii. Blocurile optice sunt înguste și agresive, deci frumoase și potrivite, dar în rest nu prea sunt alte linii de discutat. Îmi place poziționarea despărțită a siglei Skoda. Un Enyaq verde sau chiar alb arată indiscutabil mai bine, dar chiar și așa, din punct de vedere estetic, modelul ceh este peste vărul Volkswagen ID.4.

Același lucru aș putea să-l spun și despre interior. În configurația modelului de test pus la dispoziție de Porsche Timișoara, Skoda Enyaq este cu adevărat superb. Bord aerisit, o tabletă imensă poziționată deasupra, iar totul este îmbrăcat în piele de culoarea cognacului. Scaunele au un design foarte frumos, dar sunt și foarte comode. Cusăturile acestora sunt asemeni celor regăsite la modele premium. Consola centrală ce amintește de un ID.4, dar în rest, volanul tipic pentru un model Skoda de performanță este superb, atât ca priză, cât și ca design. Dacă ar trebui să dau un minus pentru interior, este pentru ecranul destul de mic din spatele volanului. Acest ”instrumentar de bord” este lizibil, oferă destule informații, dar diagonala este mult prea mică și deloc în concordanță cu restul interiorului. În plus nici nu este prea configurabil.

Pentru că nu mai există butoane fizice pe consola centrală, doar câteva de shortcut, totul este acționat touch screen de pe display-ul sistemului de infotainment. Inclusiv comenzile climatizării sunt poziționate acolo, fiind tot timpul accesibile în partea inferioară. Nu este neapărat o soluție nouă, am mai văzut această grafică a display-ului pe mai multe modele din Grupul VAG. Necesită un timp de obișnuință, dar poți măcar să le configurezi să-ți afișeze ce vrei tu. La fel ca toate modelele Skoda, și Enyaq este un campion al spațiului interior. Indiferent pe ce loc stai sau câte bagaje vrei să transporți, există spațiu suficient. De la volan se simte mare, dar nu ca un SUV, ci mai degrabă ca un break sau un monovolum. Asta cred că se datorează și poziției destul de joase la volan. Nu ai acea vedere impozantă, ci stai mai sportiv. Personal am apreciat acest aspect, deoarece…

Skoda Enyaq are o direcție cu foarte mult feeling. De mult nu am condus o mașină care să-mi comunice atât de bine prin volan. Mai ales una electrică, care de obicei e mai superficială. În schimb, volanul se simte suficient de greu, direcția e precisă, astfel maschează foarte bine gabaritul mașinii. Indiferent dacă vorbim de trafic urban sau de viraje luate dinamic, direcția era foarte potrivită și nu ceream nimic mai mult. Chiar dacă este un model complet nou, Skoda Enyaq se simte foarte bine închegată, solidă și confortabilă, în ciuda jantelor cu diametru uriaș. Este silențioasă nu doar datorită motorizării electrice, dar este și bine antifonată față de zgomotele exteriorului. În oraș, am văzut că roțile față virează foarte mult pentru cât de mare e mașina, acestea având un unghi foarte deschis, ceea ce ajută la manevre de parcare și întoarcere. Așa cum spuneam, Skoda Enyaq este foarte potrivită pentru oraș, mai ales dacă ai o familie mai numeroasă. Totuși, spre deosebire de alte electrice, acest crossover chiar poate fi folosit în afara localităților.

Cu o autonomie declarată de peste 500 km, Enyaq este în topul electricelor din acest punct de vedere. Așa cum se întâmplă și în cazul cifrelor de consum al modelelor cu motorizare termică, totul ține și de stilul de condus. În testul meu, am avut o autonomie de aproximativ 400 km la un stil de condus ceva mai alert. Capacitatea bateriilor este de 82 kWh, iar motorul electric produce 204 cai putere. Nu este un campion al performanțelor, sprintul până la 100 km/h se realizează în aproximativ 8.5 secunde, dar reprizele sunt foarte rapide datorită cuplului instant al motorului electric. Un alt mare plus al acestui crossover este posibilitatea de încărcare rapidă de până la 125 kW. Totuși, aceste stații sunt destul de rare, așa că următoarea opțiune, de 50 kW, încarcă mașina în puțin peste o oră. În momentul de față, Skoda Enyaq oferă un tren de rulare extrem de performant și este comparativ cu orice alt model electric, indiferent de clasa din care face parte. Putem spune că nu mai există diferențe între o Skoda și un Volkswagen din punct de vedere tehnic.

Automobilele electrice sunt viitorul transportului personal. Mai avem câțiva ani până când acestea vor fi singurele reglementate să fie produse. Deci trebuie să vedem încă de la început cum vor arăta și cum se vor comporta. Dacă acesta este primul model electric Skoda, gândiți-vă cum va fi un viitor Superb electric? Sau următoarea generație Enyaq, ce va apărea peste vreo 5-6 ani? În acest moment, nu prea ai ce să argumentezi împotriva lui Enyaq, ca model electric. Poate doar prețul de aproximativ 40.000 euro. În rest, este un model complet, care oferă atât design, cât și confort, dotări, chiar și materiale premium, plus o autonomie excelentă. Rămâne doar să vedem câte vor apărea pe străzi.

Skoda Enyaq iV 80 oferit pentru test drive de Porsche Timișoara