Retrospectivă 2016 – Top 5 articole

Poate că acest articol trebuia publicat/realizat în 2016, dar aşa cum ştiţi, proiectul turatiiscrise.ro este unul individual, în sensul că sunt singurul ce scrie aici. Din păcate, timpul nu mă lasă să postez atât de des precum mi-aş dori, aşa că vreau acum să vă mulţumesc pentru toate feedback-urile pe care le-am avut de la voi în anul ce tocmai a trecut. Sunt bucuros să spun că ne-am dublat într-un an, sunt peste 50.000 de intrări pe site în cele 12 luni a anului 2016. Sper să ajugem la 6 cifre în 2017. A fost anul în care mi-aţi cunoscut a doua maşină din garaj, Jeep-ul Cherokee XJ ce atrage foarte multă lume aici, anul în care am văzut “de la faţa locului” raliul Gumball3000, dar şi anul în care maşinile pe care le-am condus au fost de la peste 100.000 de euro la 10.000 de euro sau de la 5 metri lungime, la 2 metri lungime. Acestea fiind zise, cele mai citite articole de anul trecut sunt:

Luxul Modern – Test drive BMW Seria 7

12648194_10206037865605695_129799882_n Am început 2016 destul de tare, printr-un test realizat în februarie cu noua navă amiral a bavarezilor. Era de aşteptat ca cel mai avansat model BMW de până acum să fie şi cel mai citit, în condiţiile în care am reuşit să fiu printre primii care au realizat un test drive cu această maşină în România. Atât de apreciat a fost textul meu, încât a fost distribuit şi pe pagina oficială BMW România, fiind unul dintre cele mai apreciate share-uri. Mi-a plăcut mult noul BMW Seria 7, mai ales că l-am putut duce acasă, în oraşul natal, iar imaginile realizate în locurile dragi mie, au fost apreciate de peste 200.000 de oameni pe conturile oficiale BMW. Mulţumesc în special Grup West Premium Oradea pentru că mi-au oferit maşina de test. S-ar putea ca şi anul acesta să repetăm “isprava”, pentru că aşteptăm noul BMW Seria 5.

Benzină cu surprize – Test drive BMW Seria 4 Gran Coupe

img_3607 Un articol atât de special, trebuia împărţit în două părţi. În prima parte am prezentat maşina, un BMW 430i GC xDrive, ce m-a suprins cu noua motorizare de doar 2 litri, dar indicativ mai mare. Nu a fost prima dată când am condus un Seria 4 Gran Coupe, dar după mult timp, am ajuns iar la volanul unui BMW sportiv cu motor pe benzină. Chiar nu ai de ce să te plângi. În realizarea şi succesul acestui articol a fost implicat şi Glume de Maşinişti. 

Atac la lider – Test drive Jaguar F-Pace

13936824_10207437616521000_785277811_n Al treilea cel mai citit articol de anul trecut a fost despre primul SUV Jaguar din istorie. F-Pace este considerat cel mai frumos SUV de până acum, mai ales că vine de la o companie ce nu are tradiţie în astfel de caroserii. Totuşi, Jaguar a mizat totul pe succesul noului F-Pace, şi nu doar l-au desenat foarte frumos, ci l-au făcut extrem de sportiv. Probabil chiar mai dinamic decât un Porsche Macan sau un BMW X3. Mi-a plăcut foarte mult şi că maşina de test era în echipare de top. Sincer, nici nu cred că mai erau căsuţe libere pe configurator. Aa, era să uit. Are un motor diesel V6 de 3 litri ce dezvoltă 300 de cai putere şi un cuplu enorm de 700 Nm. Niciun alt SUV din clasă nu se poate lăuda cu aceste cifre. Nici nu se putea să nu aibă o altă configuraţie, mai ales dacă vobim de Expressline Timişoara, de la care am luat maşina.

O zi pe circuit – BMW Seria 4 GC pe Motorpark

dsc_0371 Probabil cea mai mişto zi din viaţa mea de şofer. Am văzut o mulţime de filmuleţe pe net cu jurnalişti ce testau maşini pe circuit, mergând cât de tare vor şi luând viraje la limită. Cu ajutorul lui Alex de la PitStops, am ajuns la circuitul Motorpark România, de la Adâncata, unde mi-am putut împlini un vis avut încă de când singurele interacţiuni cu maşini erau prin pozele de la guma Turbo. Încă o dată, BMW România a distribuit articolul pe pagina lor de Facebook şi le mulţumesc pe această cale.

Revoluţia Eleganţei – Test drive Mercedes Benz E-Class

20160609_230523 S-ar putea ca acesta să fie Mercedes-ul meu preferat de anul trecut. Schimbarea faţă de generaţia precedentă este radicală aş putea spune, de la design, motorizări, transmisie până la calitatea generală a asamblării. Faptul că am avut un model doar cu tracţiune spate, m-a făcut să-mi dau seama cât de bună este direcţia pe noile modele Mercedes Benz. L-am dus în viile Recaş şi am făcut şi un shooting de noapte. În 2017 am deja plănuite câteva modele Mercedes Benz, bineînţeles împreună cu Autoklass Timişoara. 

Anul acesta vreau să postez şi să scriu cât mai mult, pentru că văd că şi voi vreţi. Aşa că, prima supriză importantă din acest an, va fi chiar joi seara, 12 ianuarie. Nu spun mai multe, doar urmăriţi pagina de Facebook Turaţii Scrise.