Prezentare: Volvo XC90 interior

Este pentru prima dată când fac un articol doar despre interiorul unei maşini. Pentru că doar atât ne-a pus la dispoziţie Volvo. Cred că SUV-ul XC90 este printre cele mai bătrâne de pe piaţă, fiind, cu diferite facelift-uri de prin 2002! Dar anul acesta va apărea un model complet nou. Asta se va întâmpla în luna august. Până atunci să ne delectăm cu acest interior, aş putea spune superb. Ce vedeţi mai jos nu este concept, este exact varianta finală.

Volvo-XC90-Interior-11

Designul tipic scandinav este prezent în fiecare detaliu, dar este totuşi diferit faţă de alte modele Volvo. În primul rând, dispariţia multitudinii de butoane de pe consola centrală. Acum în mijlocul acesteia se află un ecran de dimensiuni generoase, flancat puternic de gurile de ventilaţie.Nu ştiu de ce, dar designul general al bordului mă duce cu gândul la Jeep Grand Cherokee, atât că la Volvo este ceva mai elegant. Poate şi datorită materialelor folosite. Toată consola centrală este orientată spre şofer, ceea ce duce cu gândul la sportivitate. Nu ştiu exact unde îşi va avea locul acestă sportivitate. Nu se împacă la nivelul detaliilor cu filozofia Volvo. Un mic impediment îl reprezintă volanul care nu vine cu cel mai strălucit design, mulţi spunând că se aseamănă cu cel al unui Fiat Panda.

Volvo-XC90-Interior-1 Volvo-XC90-Interior-2

Cel mai mult apreciez atenţia la detalii. Chiar dacă Volvo vine din aceeaşi ţară care produce şi mobila IKEA, interiorul noului XC90 este extrem de bine finisat. Butoanele, deşi puţine, sunt acoperite de un metal şlefuit foarte frumos. Un alt detaliu de o puternică naţionalitate o reprezintă steagul Suediei cusut pe linia scaunelor. Mişto. Acum abia aştept să văd şi exteriorul noului XC90. Dacă va fi cel puţin la fel de spectaculos ca şi interiorul, cred că mi-am găsit maşina pentru pensionare.

Volvo-XC90-Interior-4 Volvo-XC90-Interior-5 Volvo-XC90-Interior-9 Volvo-XC90-Interior-10