Prezentare: Mini Cabriolet

Peste o săptămână intră în vigoare legea care spune că este obligatoriu să avem montate anvelopele de iarnă. Este cel mai bun moment să lansezi o decapotabilă. Bineînţeles, Mini nu va pune la vânzare noul Cabriolet abia anul viitor, dar odată cu Salonul Auto de la Tokyo, ne arată mica buburuză cu acoperiş din material textil.

2016-MINI-Convertible-96 A trecut ceva timp de când Mini a lansat această generaţie a hatchback-ului său şi poate versiunea Cabriolet s-a cam lăsat aşteptată. Nu ştiu cum e mai bine? Mini Cooper hatchback, are un caracter aparte. Este retro şi modern în acelaşi timp. Versiunea în 5 uşi reuşeşte să păstreze acelaşi stil chiar dacă este mai mare. La fel ca şi nou lansatul Clubman. Oricât de ciudat este în gamă, chiar şi acesta are “acel ceva”. Dar probabil niciunul nu se compară cu şarmul dat de un Mini decapotabil. Să te bucuri de aceleaşi experienţe din spatele volanului, dar să şi simţi briza în plete.

2016-MINI-Convertible-2 2016-MINI-Convertible-1 Credeţi-mă că ştiu despre ce vorbesc. Mai puţin partea cu pletele, dar în rest, fiind un şofer de decapotabilă, ştiu că sunt puţine momentele ce se compară cu senzaţia unei decapotabile. Da, poate de cele mai multe ori nu este la fel de rigid precum un coupe sau tot timpul scârţâie ceva, dar atunci când laşi plafonul în portbagaj nu te mai gândeşti la astfel de lucruri. Mini Cabrio oferă acelaşi pachet atrăgător precum versiunea “închisă”, continuând tradiţia acoperişului din material textil. Acesta se rabatează în doar 18 secunde, iar ca o opţiune foarte interesantă, celebrul steag “Union Jack” se poate arăta pe plafon. Ştiam despre numeroasele moduri de personalizare a Mini-urilor, dar acesta este chiar interesant. Coborârea şi urcarea plafonului se poate realiza până la viteze de 30 km/h, iar când acesta este rabatat, el se adună cumva în spatele tetierelor spate, oferind acea imagine retro. Cu el ridicat, forma caracteristică a Mini-urilor este încă prezentă.

2016-MINI-Convertible-95 2016-MINI-Convertible-94 A treia generaţie Mini este cea mai mare dintre toate. A crescut foarte mult în dimensiuni, iar pentru asta a fost taxat de puriştii mărcii. Dar proporţiile au rămas foarte potrivite, iar pasagerii au câştigat spaţiu interior. Soluţia plafonului textil nu răpeşte din spaţiul oferit pasagerilor spate, acest Mini Cabrio fiind cu mult mai mare faţă de generaţia precedentă. La fel şi volumul portbagajului a crescut cu până la 30%, iar asta înseamnă că în escapada de la mare, poţi să transporţi mai multe “machiaje”. Spun asta pentru că eu nu văd pe altcineva la volan, decât reprezentantele sexului frumos.

2016-MINI-Convertible-121 Noul Mini Cabrio împarte cu fratele hatchback tot ceea ce înseamnă tehnologii, mecanică şi motoare. Astfel găsim un motor diesel de 1.5 litri ce produce 116 cai putere şi echipează varianta Cooper D. Celelalte motorizări sunt pe benzină, varianta Cooper având 136 cai putere tot din 1.5 litri, iar pentru cei dornici de senzaţii extreme, este oferit Cooper S, cu al său motor turbo de 2 litri şi 192 de cai putere. Acest motor l-am testat pe drumul ce duce la Poiana Brasov, intr-un articol foarte apreciat. Îl gasiţi aici.

Am aşteptat puţin apariţia variantei decapotabile a noii generaţii Mini, dar acum că este aici, nu dezamăgeşte. Este la fel de şic, la fel de retro şi la fel de modernă. Sunt puţine maşini care să rivalizeze cu imaginea pe care ţi-o oferă un Mini decapotabil. Gândiţi-vă puţin la străduţele din Italia sau o plimbare pe bulevardele din Paris. Ai vrea să fii în altă maşină?

2016-MINI-Convertible-3