Prezentare: Mercedes-Maybach S650 Cabriolet

Ştiţi ce nu prea există? Cabriolete ultraluxoase. Hypercar-uri pe care muritorii de rând nu o să le vadă niciodată sunt destule. De la Bugatti, Koenigsegg, Pagani, Ferrari, McLaren şi mulţi mulţi alţi, automobilele de milioane de euro se găsesc pe toate gardurile. Dar când vine vorba de maşini luxoase, nu doar sportive şi mai ales decapotabile, nu prea sunt multe alegeri. Rolls Royce este primul care îmi vine în minte, apoi Bentley cu modelul Continental GT Convertible. Deci vreo 2-3 modele. Cred că atunci când eşti putred de bogat, ajungi într-un stadiu, probabil o criză a vârstei, pentru că nu ajungi bogat peste noapte, deci eşti ceva mai în vârstă, şi îţi doreşti un automobil spectaculos, în care să fii văzut, dar în care să nu îţi rupi coloana pentru că este prea jos sau prea tare. Cam acesta este target-ul de clienţi a unei decapotabile ultraluxoase. Se pare că milionarii planetei înaintează în vârstă, aşa că producători precum Mercedes Benz prezintă noul S Class Cabriolet, în variantă Maybach.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-10 Aşa cum spuneam şi în articolul trecut, Mercedes Benz a reînviat brandul Maybach şi mai ales, i-au făcut un marketing excelent, devenind sub-brand-ul de lux. Deci nu este doar un Mercedes echipat mai şmecher, este chiar un Maybach. După ce primele modele Mercedes-Maybach au fost construite pe platforma modelului sedan S-Class, a venit rândul ca şi decapotabila S-Class să primească semnătura Maybach.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-9 Modelele Maybach construite pe platforma sedanului clasei S, nu se diferenţiau aproape deloc faţă de un model obişnuit. Totuşi, pentru Mercedes-Maybach S650 Cabriolet, nemţii au decis să modifice partea frontală, făcând-o mai distictivă. Se pare că în categoria luxului intră cromul. Pentru că noul cabriolet este plin de elemente cromate. Burduşit aş putea spune. Partea frontală are mai mult crom decât un SUV de rapper. În primul rând grila de tip “fagure” este cromată, bara frontală ce aminteşte de modelele AMG este înconjurată de crom şi este străbătută de o linie cromată. Cred că opţional poţi să cromezi şi plasa din interiorul bării frontale. Şi atunci ştii un lucru. Mercedes laudă noul S650 Cabriolet că în blocurile optice se află cristale Swarovsky, aceleaşi pe care le găsim şi pe un S-Cabriolet normal.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-2 mercedes-maybach-s650-cabriolet-1 Nu ştiu dacă v-am zis, dar acest Mercedes-Maybach S650 Cabriolet este plin de crom. În lateral se găsesc trei linii cromate diferite. Una la baza geamurilor, una ce traversează portierele şi una pe praguri. Aceste linii cromate vor să întărească sentimentul de lux şi din multe puncte de vedere chiar o fac, totul ruinându-se atunci când priveşti jantele. Sunt cele mai urâte jante ce pot fi puse pe o astfel de caroserie. Mi se pare că arată ca nişte jante de tablă pe 20, care au fost cromate. Designerul şef ne spune că acestea amintesc de modele mai vechi şi că sunt o trăsătură luxoasă a modelelor Maybach, dar sincer nu au ce căuta pe această maşină. Nu sunt deloc elegante, nici spotive şi nu vreau să le mai văd. Continuăm cu posteriorul. Aici, schimbările sunt relativ minime faţă de modelul standard, dar avem bineînţeles o bară cromată ce uneşte blocurile optice, una deasupra difuzorului, iar cromul înconjoară şi cele patru ieşiri ale sistemului de evacuare. Noul Mercedes-Maybach S650 Cabriolet arată ca şi cum un tip extrem de bogat, dar fără simţ estetic a configurat cu absolut toate opţionale un cabriolet care la început a fost frumos. Astfel, nici culoarea roşie a exteriorul nu exprimă lux sau eleganţă. Cred totuşi că, cei ce vor cumpăra noul cabriolet o vor face pentru interiorul ultraluxos şi confortabil.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-5 Pentru că vorbim de un model decapotabil, nu puteau să îi mărească ampatamentul, cum a fost în cazul variantei sedan, aşa că Maybach s-a ocupat de înlocuirea scaunelor cu unele mult mai confortabile, dacă se putea în cazul unui S-Class, acestea arătând acum ca adevărate fotolii. Bordul primeşte accente mult mai exclusiviste, fiind îmbrăcat în cea mai fină piele, iar lemnul de pe bord ne arată nişte linii contrastante de mare efect. Fiind o decapotabilă de mari dimensiuni, Mercedes Maybach S650 Cabriolet oferă suficient spaţiu şi confort pentru patru pasageri. Inserţiile cu logo-ul Maybach se regăsesc pe praguri, consola centrală şi pe aripile faţă. Acestea fiind o reamintire a viitorilor proprietari că nu conduc doar un alt Mercedes.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-17 mercedes-maybach-s650-cabriolet-19 mercedes-maybach-s650-cabriolet-23 Acest cabriolet ultraluxos este propulsat de un motor V12 (cum altfel?), cu o cilindree de 6 litri, ce produce 630 cai putere. Acest motor este preluat de la modelul S65 AMG şi este cuplat la o transmisie automată 7G-Tronic. Cabriolet-ul Maybach atinge 100 km/h în 4.1 secunde şi are o viteză maximă de 250 km/h limitată electronic. Nu cred că sunt neapărat cifre care contează pentru viitorii posesori ai acestui cabriolet. Mai ales că au dat sute de euro pe coafori sau pe peruci.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-3 Mercedes-Maybach S650 Cabriolet este o maşină extremă. În sensul în care toată lumea îşi atrage atenţia către motoare mici, electrice, S650 Cabriolet vine ca o palmă industriei. Ne arată că sunt oameni care au atât de mulţi bani încât nu-i interesează ce fac cu ei. Din fericire vor fi construite doar 300 de unităţi, cu un preţ de pornire de peste 300.000 euro. Aproximativ 80.000 de euro mai scump decât cel mai luxos S-Class Cabriolet “normal”. Vreau să văd care model va avea titulatura Maybach în viitor. Probabil V-Class ar fi mişto. Sau un A-Class de 100.000 de euro, pentru copii celor cu S-Cabriolet.

mercedes-maybach-s650-cabriolet-13 mercedes-maybach-s650-cabriolet-11 mercedes-maybach-s650-cabriolet-6 des