Prezentare: Mercedes Benz GLC

533474l

Prin 2008 am fost foarte plăcut impresionat de Mercedes Benz GLK. Germanii au făcut un SUV compact cu design total neobişnuit pentru acel segment, muchiile drepte şi plafonul drept îmi aminteau oarecum de legendarul G-Class. Iar mie îmi place G-Class. Ideea unui G-Class mai mic mă atrăgea. Cu toate că după nume, GLK se voia fratele mai mic al GL-ului. În fine, prima generaţie GLK, cea dinainte de facelift avea caracter, avea personalitate. Din păcate, rivalii au abordat o idee lipsită de personalitate, unde X3 arată exact ca un X5 iar Q5 era un Q7 compact. Din punctul de vedere al design-ului nu erau multe elemente care le deosebea. Se pare că şi clienţii au văzut asta şi voiau un automobil mai mic care să semene cu unul mai mare şi mai scump. Din acel motiv vedem pe străzi mult mai multe X3 sau Q5 decât GLK. Odată cu noua nomenclatură Mercedes Benz, SUV-ul compact s-a schimbat complet.

490137l

GLC ne arată că este construit pe baza clasei C, fiind poziţionat între GLA şi GLE. E oarecum firesc şi logic. Dar la ce ajută că arată ca un GLE mai mic? Sau un GLA mai mare? Sau mai rău, un C-Class Break ceva mai înălţat? Pentru că asta văd eu. Absolut toate liniile care ofereau personalitate GLK-ului au dispărut. În locul acestora găsim… mai nimic. Partea frontală preia blocurile optice de la conceptul GLC Coupe, oferind două becuri care iluminează cu tehnologie LED şi o bandă de lumini de zi în stilul ultimelor modele, grila frontală adăposteşte “steaua în trei colţuri” şi are două linii cromate, iar bara faţă este la fel ca la restul modelelor, cu fante de aerisire pe laterale. Aceasta diferă în funcţie de versiunea de echipare. Pentru pachetul AMG Line, fantele de aerisire sunt mai proeminente, având două linii de plastic care redirecţionează aerul, iar pentru pachetul off-road, fantele sunt mai mici, iar bara oferă protecţie pentru lovituri. Bineînţeles, pachetul AMG Line vine cu jante cu diametru mărit, care poate ajunge până la 20 de inch. Întreaga parte frontală ne duce cu gândul la mai multe modele Mercedes Benz, este o combinaţie de elemente, care pentru unii este atractivă. În schimb, nu spuneţi nimic despre profil. De fapt nici nu prea aveţi ce spune, pentru că nu inspiră nimic. Este doar o bucată maare de tablă care se alungeşte între faruri. Acea linie a plafonului este atât de anostă şi atât de banală încât nu are rost să continui. Deschideţi google images şi căutaţi un GLK din profil, şi mai vorbim. Trecem mai departe. În ciuda tuturor criticilor din ultimele 24 de ore, acesta mi se pare unghiul cu cea mai puternică personalitate. Pentru că nu arată a alte modele. De fapt, nu, m-am uitat pe google images. Este spatele de C-Class break.

508254l

Ok. Înţeleg că noul Mercedes Benz C-Class este un automobil foarte frumos şi foarte reuşit. Dar chiar să îl luăm pe ăsta, să-l înălţăm şi gata? Nu schimbăm şi noi ceva la interior? Macar pentru poze. Nici măcar fundalul pozelor noului GLC nu este schimbat. Bine, înţeleg că ţine de identitatea de marcă, dar dacă e aşa, eu o sa cumpăr cel mai ieftin model. Pentru că oricum sunt toate la fel. Interiorul nu diferă de cel al sedan-ului, consola centrală fluidă care se prelungeşte spre scaune este frumoasă, iar deja cu ecranul sistemului media, precum o tabletă, m-am obişnuit. Volanul este mai sportiv, iar materialele vor fi de cea mai bună calitate.

957355l 977110l

Noul Mercedes Benz GLC este mai mare în dimensiuni decât rivalii săi, oferind spaţiu mai mare pentru pasagerii spate, cât şi spaţiu mărit la cap şi coate. Fiind construit pe platforma actuală a clasei C, noul GLC beneficiază de sistemul Dynamic Select care ajustează suspensiile şi răspunsul motorului în funcţie de preferinţele şoferului. Acesta împreună cu Air Body Control promite să ofere performaţe superioare atât pe asfalt cât şi în offroad. GLC va fi oferit cu toate tehnologiile noi disponibile pe un Mercedes Benz, printre care amintim Head Up display, Distronic Plus, sistem care păstrează banda de mers şi care frânează automat în caz de impact. Pentru început, GLC va fi oferit cu două motorizări. Un diesel de 2.1 litri care vine în două variante de putere, 170 şi 204 cai putere şi un motor pe benzină, modelul GLC 250 care dezvoltă 211 cai putere şi atinge prima sută de km/h în 7.3 secunde. În viitor este planificată şi o variantă AMG Sport, intermediară între GLC 250 şi un posibil GLC 45 AMG.

928950l 871231l 667664l

Noul Mercedes Benz GLC urmează reţeta câştigătoare a concurenţilor direcţi, având un design mai “cuminte” fără artificii inutile, dar care în acelaşi timp îl face să-şi piardă din personalitate. Totuşi dacă ar fi să ne gândim că atunci când am condus noul C-Class mi s-a părut unul dintre cele mai sportive sedan-uri din clasă, s-ar putea ca noul GLC să fie unul dintre cele mai bune SUV-uri compacte la condus. Vechiul GLK, cu toate că avea un design neobişnuit, era destul de învechit din punct de vedere tehnologic. Aşteptăm în toamnă când noul GLC va fi disponibil pentru test drive, pentru verdictul final. Rivalii ar trebui să se teamă.

999650l 995441l 552997l 458697l 351586l 266194l 161377l