Prezentare: Maserati Quattroporte Royale

Poate că vânzările în țara noastră nu sunt pe așteptările producătorului italian, dar Maserati nu s-a vrut niciodată o marcă de duzină, fie ea și premium. Întotdeauna au pus preț pe design spectaculos, pe tradiție, pe lux, pe sportivitate, totul fără compromis. Ultima ediție, denumită Royale vine doar să întărească aceste afirmații despre marca italiană. 

De-a lungul istoriei sale, Maserati a creat modele unice și serii exclusiviste. Printre acestea, se remarcă versiunea Royale din 1986 a celei de-a treia generații Quattroporte, o restilizare în culori exclusiviste de albastru și verde, interioare îmbunătățite, cu scaune moi cu tapițerie din piele și utilizare generoasă a lemnului pe panoul de bord și portiere. Quattroporte Royale a fost echipată cu un motor puternic V8 de 4,9 l care dezvoltă 300 CP, fiind produse doar 51 de unități. Astăzi, Maserati aduce un omagiu moștenirii sale prin lansarea unei serii speciale care poartă același nume. 

Noua serie specială Royale este disponibilă în două culori unice de albastru și verde: Blu Royale și Verde Royale. Pentru a completa aspectul exterior elegant, Levante Royale este echipată cu jante de 21” Anteo Staggered Anthracite și jante Titanium Anthracite la modelele Ghibli și Quattroporte, toate adaptate pentru serie și toate cu etriere de frână argintii.

Interioarele Royale, având la bază echiparea GranLusso, sunt disponibile în piele Zegna PELLETESSUTA™ Cuoio sau piele în două tonuri Pieno Fiore – Negru/Cuoio. Zegna PELLETESSUTA™ este un material din piele țesută, confecționat exclusiv pentru interioarele vehiculelor Maserati. Metoda ingenioasă prin care se obține acest material combină vechile tradiții italiene și tehnologia inovatoare de astăzi, folosind benzi subțiri de piele Nappa pentru a crea o „țesătură” ultra-luxoasă, ușoară, moale și durabilă.

Aș vrea ca viitorul acestei companii să fie unul demn de trecutul ei și mă aștept la o nouă generație Quattroporte să fie un rival adevărat pentru concurenții actuali, iar dacă va exista un nou Maserati Gran Turismo, acesta să fie unul dintre cele mai bune GT-uri de pe piață.