Prezentare: Lamborghini Hurracan 580-2

Compania italiană specializată în construcţia de maşini sigure, cu tracţiune integrală, confortabile prin cutia automată, tocmai au anunţat că vor produce cea mai economică variantă a automobilului său de bază. Noul Hurracan va fi cel mai economic şi cel mai ieftin Lamborghini produs vreodată. Prostii!! Pe cine interesează ce am spus mai sus? Noul Hurracan 580-2 vine exclusiv cu tracţiune pe puntea spate! Yeahh.

Lamborghini Huracan LP 580-2 1 Atunci când a fost lansat, Hurracan a înlocuit un model foarte apreciat în caroseria lui Gallardo, dar având un design mult mai modern, dar şi mai agresiv, a devenit instant unul dintre Lamborghini-urile pe care le alegi. Apoi a venit Aventador SV care a schimbat problema, dar acolo e altă discuţie. Hurracan folosea acelaşi motor V10 aspirat de 5.2 litri ce produce 610 cai putere. Când toţi din clasă trec pe turbosuflante, un supercar cu motor V10 sună foarte bine. La propriu. Cu toate că fiecare Lamborghini produs vine direct cu tracţiune integrală, se pare că pentru Hurracan asta a fost cam o problemă. Încă de la primele teste, jurnaliştii au spus că maşina subvirează foarte mult pentru un supercar. Această problemă a fost remediată, dar totuşi, o maşină care pune putere şi pentru roţile faţă are oarecare tendinţe de a nu fi distractivă.

Lamborghini Huracan LP 580-2 2 Lamborghini Huracan LP 580-2 5 Se pare că pasionaţii de maşini, dar mai ales jurnaliştii sunt oameni foarte credincioşi, astfel compania din SantAgata Bolognese le-a ascultat rugăciunile şi iată că eu prezint un Hurrcan cu propulsie. Un Lamborghini în care se învârt doar roţile spate la accelerare este sublim. Deoarece a renunţat la sistemul de tracţiune integral, noul Hurracan 580-2 este cu 33 de kg mai uşor decât varianta 4×4. Dar din păcate, puterea motorului a fost redusă cu 30 de cai putere, aşa că nu cred că noul model va fi cu mult mai rapid. În schimb, suspensia faţă a fost total regândită, o direcţie modificată şi un sistem al stabilităţii reprogramat. Cutia de viteze dispune de două ambreiaje şi şase rapoarte, iar modurile de rulare sunt foarte cele cunoscute de pe varianta normală. Prin sistemul Drive Select Mode se pot alege funcţiile Strada, Sport şi Corsa, adăugând Lamborghini Piattforma Inerziale LPI ce presupune un senzor poziţionat în centrul gravitaţional ce măsoară mişcările 3D, trimiţând date către sistemul de suspensie magnetică MGS. Iar în plus de toate acestea, vei putea face drift adevărat cu acest Hurracan.

Lamborghini Huracan LP 580-2 3 Nu ştiu de ce Lamborghini a decis să schimbe aspectul acestui 580-2 faţă de un 610-4, pentru că acesta nou, nu mai arată atât de bine. Sau cel puţin arată ciudat în comparaţie cu cel clasic. Într-un fel cum s-a întâmplat şi cu noul Ferrari F12tdf. Hurracan cu tracţiune pe puntea spate se diferenţiază de restul modelelor prin noua bară frontală cu prize de aer mai mici, dar oarecum mai agresive şi prin jantele noi, cu anvelope cu talon mai mare pentru cele spate. La interior, diferenţele sunt insesisabile, dar noul 580-2 primeşte noul sistem de infortainment, cu ecran de 12,3 inch.

Lamborghini Huracan LP 580-2 6 Cu toate că are o putere mai mică, acest Hurracan ar putea fi cel mai distractiv Lamborghini din prezent. E o plăcere să vezi un Lamborhini de-a latul, iar acesta o poate face acum fără nicio preblemă. Pentru ca acest Hurracan să fie perfect, trebuia să aibă o cutie de viteze manuală. Nici nu vreau să mă gândesc cât ar fi valorat peste câţiva zeci de ani.

Lamborghini Huracan LP 580-2 4