Prezentare: Dacia Logan “10 ani”

627x0

Paris, 2 iunie, 2004. Se arată pentru prima dată maşina simbol al ultimului deceniu pentru români. Inegalabila Dacia Logan. Resuscitarea industriei automobilistice din România. Un automobil cu adevărat modern. Timp de 10 ani a cunoscut faima, nu doar în România, dar şi în întreaga Europa. Dar în urmă cu 10 ani, dotările şi tehnologia erau încă în urmă. A trebuit să treacă un deceniu pentru ca Logan-ul să intre cu adevărat în rând cu lumea.

627x0 (1)

 

Aseară a fost prezentat acel Logan, care vrea să închidă gură cârcotaşilor. Acel Logan care are butoanele geamurilor pe portieră. Acel Logan care vine cu climatizare automată. Iar în stilul original românesc, acestei ediţii limitate la “câteva mii” de modele i-au spus sugestiv Logan “10 ani”. Această ediţie specială a Loganului vine cu o sumedenie de îmbunătăţiri şi schimbări, care din punctul meu de vedere trebuiau să fie de la bun început. Dar cred că dacă erau de la început, rivalii săi chiar nu mai aveau nicio şansă. Dar ăsta e marketing-ul Dacia. Puţin câte puţin, până ajungem la cererile şi nevoile fiecăruia.

627x0 (5) 627x0 (6)

Logan “10ani” se laudă cu faruri schimbate la interior, semnalizările sunt acum pe mijloc, jante de oţel cu design nou şi dimensiunea de 16 inch. Semnalizări în oglinzi, protecţii pentru portiere de culoare neagră, dar şi blocurile optice spate au geam de culoare roşu închis. Dacă la extrerior modificările sunt de natură estetică, adevărata revoluţie se află la interior. Este pentru prima dată când o Dacie vine cu climatizare automată. Bineînţeles este preluată din gama Renault, dar este de efect, atât estetic cât şi funcţional. Aeratoarele din mijloc sunt acum rectangulare, iar pe consola centrală găsim sistemul de infotainment R-Link. Logan “10ani” oferă limitator de viteză şi cruise control, iar butoanele pentru acţionarea electrică a geamurilor se află pe portieră!! Dar pentru acţionarea geamurilor din spate, comenzi găsim atât pe uşă cât şi pe consola centrală. O altă noutate este spaţiul de depozitare regăsit deasupra bordului.

627x0 (3) 627x0 (7) 627x0 (8)

Din păcate această ediţie specială nu vine şi cu un motor special. Logan “10ani” va fi oferit în două variante: 1.2 benzină, care dezvoltă 75 de cai putere şi 1.5 diesel tot de 75 cai putere. Trebuie să mai aşteptăm până să punem mâna pe un Logan 2 de peste 100 de cai putere. Probabil Logan “20ani” :)

Pentru cei fără un ochi format, această ediţie specială Logan, va putea fi recunoscută prin logo-ul “10ani” de pe stâlpul C şi după inserţia metalică de pe prag. Preţul pentru această ediţie specială, disponibilă doar românilor, va fi de 9400 euro pentru benzină şi 11300 euro pentru varianta diesel.

627x0 (4)