Prezentare: BMW X4

Cu ocazia zilei de 8 martie, doamnele şi domnişoarele au un motiv de bucurie şi vine din partea BMW. Şi mai ales este roşu! Bineînţeles vorbim despre noul SAC BMW X4!

101238l

SAC nu este un termen din modă, ci denumirea dată de BMW SUV-urilor sale coupe, mai exact vine de la Sport Activity Coupe. Noul X4 se vrea frăţiorul mai mic al mult iubitului X6. Dar care va fi construit pe platfoma tehnică a noului X3, de la care preia multe elemente stilistice. Mai puţin plafonul care coboară dramatic spre partea posterioară, asemeni lui X6. De la crossoverul X3, noul SAC BMW preia partea frontală, care acum este mai agresivă datorită pachetului optic M, dar care după unele gusturi este discutabil. Dar farurile agresive care se unesc cu grila tipică BMW şi capota musculoasă sunt elemente noi, care vor atrage mulţi clienţi. Partea posterioară vine cu stopuri preluate de la Seria 4, deci nimic nou, dar ceea ce atrage la noul X4 sunt proporţiile. Asta pentru că BMW X6 fiind atât de vast, pasajele roţilor imense fac orice dimensiune de jantă să pară mică. În schimb cu X4 acest lucru se schimbă în bine. Din profil, frăţiorul este mai atrăgător decât marele X6.

168306l 316822l 553820l

Cum spuneam, X4 este construit în jurul lui X3, de aceea interiorul este aproape identic cu acesta, doar poziţia de condus este o idee mai joasă, pentru un plus de sportivitate. Cum X4 se vrea un concurent serios pe piaţa SUV-urilor sportive, direcţia sport variabilă este în standard, alături de sistemul Performance Control şi tracţiunea integrală xDrive. Performanţele puse pe şosea de noul X4 sunt asigurate de propulsoare diesel şi pe benzină cu puteri între 184 şi 313 cai putere. Cel mai puternic motor pe benzină dezvoltând 306 cai putere şi este capabil de o acceleraţie până la 100 km/h în 5,4 secunde! Dar, mai interesant va fi cel mai puternic motor diesel de 313 cai putere care duce maşina în prima “sută” în doar 5,2 secunde şi reuşeşte un consum de aproximativ 6 litri pentru 100 de km.

383879l

Acum când segmentul SUV-urilor sportive este destul de cerut, mai ales prin apariţia noului Porsche Macan şi prin prezenţa Range Rover-ului Evoque, BMW X4 se plasează perfect. Plus că, BMW X6 a fost un best-seller pentru BMW, în ciuda preţului de peste 70.000 de euro, un SUV-uleţ mai mic, mai frumos şi mult mai ieftin va încerca să fure coroana de cel mai bine vândut SAC!

633285l 669228l 761792l