Prezentare: BMW Compact Sedan Concept

BMW-Compact-Sedan-Concept-10 De multe ori bavarezii au luat faţa rivalilor când vorbim despre modelele de nişă. BMW X6 este un exemplu foarte bun. Totuşi, oricâte modele BMW ar fi în gamă se pare că mai există o categorie ce încă nu are un exemplar. Aici vorbim despre segmentul sedan-urilor compacte. Seria 1 hatchback este foarte apreciat de clienţi, iar coupe-ul Seria 2 este apreciat de fani. Dar niciunul nu oferă acel compromis între design, dar şi practicalitate. Primul constructor premium ce a încercat şi a reuşit în acest segment a fost Mercedes Benz ce ne-a prezentat încă de acum 2 ani modelul CLA. Un coupe cu patru uşi foarte elegant, chiar dacă nu este cel mai practic. După puţin timp, Audi a dezvăluit A3 sedan, care chiar dacă nu se diferenţiază foarte mult de fraţii mai mari, arată foarte bine. Ei bine, BMW abia acum s-a gândit să ne arate un concept a unui sedan compact. Şi l-au prezentat tocmai în îndepărtata China în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou.

BMW-Compact-Sedan-Concept-9 BMW-Compact-Sedan-Concept-14 Mulţi au spus că acest concept se va materializa într-un Seria 2 GranCoupe, dar au fost voci ce spuneau că bavarezii lasă variantele mai “clasice” cu cifre impare. Astfel acest concept ar putea fi un Seria 1 sedan în viitor. Dacă ar fi să ne luăm după design-ul exterior şi mai ales la liniile blocurilor optice, acestea aduc foarte mult a unor Seria 1 cu facelift. Cu toate că par ceva mai agresive. La fel am putea vorbi şi de grilă specifică BMW a acestui concept, care trădează liniile noului Seria 1. Partea frontală a conceptului este completată de bara cu prize de aer generoase, atât sub număr, cât şi pe laterale. Design-ul luminilor de zi are acum forma literei U. Pe toţi îi vor interesa design-ul profilului. Acesta este aspectul ce diferenţiază clasele. Conceptul Compact Sedan este cât se poate de conservator, linia plafonului nu este deloc plonjată ca în cazul unui Seria 4 GranCoupe, iar nefiind atât de lung, proporţiile nu sunt chiar cele mai frumoase. Totuşi stâlpul al treilea păstrează curba “Hofmeister”. Ca să mai egaleze puţin jocul proporţiilor, conceptul este echipat cu jante de 20 de inch, care arată foarte bine, dar cu siguranţă acestea nu vor ajunge în varianta de serie, nici măcar ca şi opţionale. Posteriorul este foarte frumos, dar nu diferă stilist de alte modele din gamă. Blocurile optice ceva mai mari amintesc de cele ale unui X6, iar capacul portbagajului are integrat un eleron. Bara posterioară este simplă şi incorporează ieşirile evacuării.

BMW-Compact-Sedan-Concept-27 Habitaclul acestui concept este futurist, simplist şi aminteşte pe alocuri de interioarele modelelor i. Pentru că plafonul nu este foarte curbat, în interior pot urca 4 pasageri adulţi, ce vor beneficia de suficient loc.

BMW-Compact-Sedan-Concept-11 BMW-Compact-Sedan-Concept-12 BMW-Compact-Sedan-Concept-15 BMW a precizat că dacă acest concept va avea o variantă de serie, acesta va utiliza noua platformă modulară UKL, platformă ce o regăsim pe modelele MINI, BMW X1, dar şi viitorul Seria 1. Asta înseamnă că viitorul sedan compact al bavarezilor va avea tracţiune faţă în standard, iar opţional sistemul xDrive. Motorizările vor fi cele cunoscute, cu 3 sau 4 cilindri.

BMW-Compact-Sedan-Concept-7 BMW-Compact-Sedan-Concept-8 Oare a ajuns BMW mult prea târziu la masa sedan-urilor compacte? Acolo unde Mercedes Benz CLA face legea, iar Audi A3 sedan este cât se poate de bun. Mişcarea pe care o face BMW vine totuşi într-o categorie unde vânzările nu sunt record, dar pentru imagine, contează.

BMW-Compact-Sedan-Concept-28 BMW-Compact-Sedan-Concept-29 BMW-Compact-Sedan-Concept-25