Prezentare: Bentley Mulsanne Speed “Blue Train”

Bentley-BlueTrain-01

Iniţial voiam doar să urc nişte imagini pe pagina de facebook.com/turatiiscrise în care să prezint noua ediţie limitată Bentley Mulsanne Speed. Dar pe cum citeam detalii despre noua variantă eram tot mai prins în istoria din spatele numelui: “Trenul Albastru”. Am început să caut pe tot internetul referinţe despre celebra cursă a anilor 30, despre legendele “Bentley Boys”. Vedeţi voi, noul Bentley Mulsanne Speed “Blue Train” nu este doar o limuzină foarte luxoasă şi extrem de rapidă, ci este un omagiu adus automobilului, a automobilului în general, nu doar constructorului britanic.

Bentley-BlueTrain-02

În martie 1930, căpitanul Woolf Barnato era triplu câştigător al cursei de 24 de ore de la LeMans. Acesta concura la sfârşitul anilor 20 cu un Bentley Speed Six şi era foarte încrezător în maşina sa. Tocmai din acest motiv a făcut un pariu cu un oficial Rover că poate să ajungă din Calais, din sudul Franţei, până la clubul său din Londra, mai rapid decât un Tren Albastru. În anii 20 şi 30, se duce o bătălie foarte importantă pentru promovarea automobilelor, mai ales că majoritatea nu erau foarte rapide sau fiabile. Nu doar că a ajuns înaintea trenului, dar pe când Woolf Barnato ajungea în Londra, trenul încă nu era la Canalul Mânecii. A fost o victorie, nu doar pentru cele 100 de lire câştigate, ci pentru faptul că Bentley a demonstrat că automobilul poate fi mai rapid, mai confortabil şi mai fiabil decât un tren.

Bentley-BlueTrain-03

Acum, acelaşi constructor britanic ne prezintă un omagiu adus acelui Bentley Speed Six, dar care va fi construit într-o ediţie extrem de limitată. Doar 4 bucăţi Mulsanne Speed vor avea sculptată în planşa de bord, din lemn rar, imaginea modelului Speed Six. De asemenea în imensa grilă frontală, se regăseşte fostul logo Bentley. La fel şi jantele negre amintesc de modelul anilor 30. Ediţia specială Bentley Mulsanne Speed “Blue Train” va fi construită de divizia dedicată personalizării excesive a britanicilor, denumită Mulliner. Cele 4 unităţi vor fi vândute doar clienţilor din Europa Continentală.

Bentley-BlueTrain-04