Prezentare: Bentley Bentayga

Bentley-Bentayga-12

Este fără îndoială ştirea zilei. Şi nici nu putea fi altfel. Pentru că Bentley a spart gheaţa. A lansat primul SUV ultraluxos şi ultrarapid din lume. În această categorie nu intră, ciudat, Range Rover. Pentru că Range Rover = tradiţie. Eu vorbesc aici despre faptul că piaţa SUV-urilor de acest fel este în plină accensiune, iar producători precum Rolls Royce, Maserati sau Lamborghini au anunţat o astfel de caroserie. Dar Bentley este primul constructor care aruncă pe piaţă un astfel de SUV. Cu siguranţă acesta va fii un avantaj important.

Bentley-Bentayga-20

Există SUV-uri rapide. Porsche Cayenne este cel mai bun exemplu. Există SUV-uri luxoase, nu mă pot gândi decât la Range Rover, există SUV-uri extrem de scumpe şi foarte ridicole, exemplu: Mercedes Benz G6x6. Şi ştiţi ce? Toate se vând. Toate se vând în prostie, indiferent de preţul cerut. Acesta este şi motivul pentru care avem primul SUV Bentley. Acea marcă producătoare de limuzine şi maşini sport luxoase. Noul Bentayga vrea să aducă Bentley la cifra de 10.000 de automobile vândute pe an. Cum reuşeşte?

Bentley-Bentayga-31

Prin siglă. Prin exclusivitate. Noul Bentley Bentayga este construit pe aceeaşi platformă folosită şi de noul Audi Q7 şi va fi folosită şi de noile VW Touareg sau Porsche Cayenne. Putem spune că noul Bentayga este un Q7 mai mare şi mai luxos? În esenţă da, dar atunci când sigla contează, iar clienţii sunt destui, nu văd de ce acest Bentayga nu va fii un bestseller. Atinge toate punctele necesare unui client de astfel de automobil. 

Este mare. Chiar foarte mare. Lungimea totală este de 5.14 metri, iar ampatamentul este de trei. Doar datorită dimensiunilor, aceasta va fii o maşină impunătoare, iar acest aspect contează când vorbim de preţuri de peste 200.000 de euro. Nu duce lipsă de lux. Cu un design specific modelelor din Crewe, Bentayga emană lux prin toţi porii. Din nou, puncte necesare când vorbim de astfel de preţuri. Cifre. Noul Bentley Bentayga este un cumul de cifre impresionante. Revenim la acestea spre sfărşitul articolului. Dar, totuşi, mai există un aspect ce contează la acest nivel de preţ şi prestanţă. Designul.

Bentley-Bentayga-33

Noul Bentley Bentayga este… Ciudat. Îşi ia inspiraţia din conceptul EXP9 F prezentat în urmă cu 3 ani, concept care la vremea respectivă a primit atât de multe critici, încât, chiar Bentley a recunoscut că designerii săi mai au de lucrat. Partea frontală a modelului de serie este asemănătoare cu cea a coupe-ului Continetal GT, ceea ce e oarecum de înţeles, face parte din identitatea de marcă, dar parcă pe un SUV arată disproporţionat. Se pare că Bentley a uitat de primul model Porsche Cayenne, care urma aceeaşi filozofie. Blocuri optice preluate direct de la maşina sportivă, nu funcţionează pe un mastodont. Totuşi grila frontală şi prizele de aer de dimensiuni generoase, îmbrăcate cu plasă cromată arată bine. Privit din profil, vedem pasajele roţilor foarte proeminente, pentru a acomoda jante cu dimensiunea de 22 de inch. Maşina emană masivitate şi privită din spate, umerii laţi şi stopurile relativ mici sunt elemente definitorii. Totuşi linia plafonului nu este chiar atât de înaltă, am putea spune chiar că se alungeşte fluid spre portbagaj. Oricât de controversat ar fi exteriorul, unii chiar spunând că limuzina Bentley Mulsanne ar arăta mai a SUV decât Bentayga, nu acelaşi lucru putem spune despre interior.

Bentley-Bentayga-4 Bentley-Bentayga-6 Bentley-Bentayga-7 Bentley-Bentayga-8 Bentley-Bentayga-9 Bentley-Bentayga-10

Design-ul este specific modelelor Bentley, dar arată foarte bine pe un SUV. Oricum pe modelele sportive Continental, acesta era criticat ca fiind prea masiv. Ei bine, pe Bentayga se potriveşte de minune. Planşa de bord este masivă, în mijlocul acesteia găsim display-ul sistemului de infotainment, volanul este nou, dar foarte potrivit, la fel ca şi schimbătorul de viteze, cu design masculiv. Pe coloana centrală găsim o rotiţă pentru diferitele funcţii în offroad. Bentayga este în primul rând un Bentley, ceea ce înseamnă că pasagerii sunt răsfăţaţi în cel mai pur lux. Locurile din spate pot lua forma a doar două fotolii, separate de un spaţiu de depozitare unde găsim frigider, conexiune USB şi spaţiu pentru băururi. Fotoliile promit acelaşi nivel de lux regăsit şi în nava amiral Bentley Mulsanne. Pentru prima dată, un Bentley va putea fi comandat cu 7 locuri.

Bentley-Bentayga-2

Spuneam mai la începutul articolului că noul SUV britanic este un automobil al cifrelor extreme. Pe lângă lungimea de 5.14 metri şi ampatamentul de 3 metri, motorul care pune în mişcare cele patru roţi este un W12 biturbo de 6 litri, total revizuit de cel cunoscut pe modelele Bentley, care acum dezvoltă 608 cai putere şi 900 de Nm. Cu acest motor, colosul Bentayga cântăreşte 2,4 tone. În ciuda acestei greutăţi, acceleraţia până la 100 de km/h se realizează în doar 4 secunde, iar viteza maximă este de peste 300 de km/h. Toate aceste lucruri îl fac pe Bentayga cel mai luxos, cel mai puternic şi cel mai rapid SUV al planetei.

Bentley-Bentayga-29 Bentley-Bentayga-14 Bentley-Bentayga-27 Bentley-Bentayga-3 Bentley-Bentayga-3

Este o afirmaţie pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de adevărată. Bentayga va fi livrat clienţilor, a se citi şeicilor, undeva în prima parte a anului viitor, iar până la apariţia unui SUV Rolls Royce sau Lamborghini, Bentayga va face legea printre maşinile “de familie” a magnaţilor lumii.