Audi TT: Prezentare

Ieri a apărut știrea că Audi a împrospătat modelul său sportiv, pentru aniversarea de 20 de ani de la apariție. Unde a trecut timpul? Parcă numai ieri, vedeam formele bombate ale unui TT și, copil fiind, tresăream când apărea unul prin orașul natal. Deja au trecut două decenii de când micul coupe ne încântă privirile.

Audi TT Ultima generație este cea mai ”pătrățoasă” dintre toate, dar mulți spun că ar fi cea mai potrivită. Are un design mai matur, mai bărbătesc, ca să spun așa, în plus, chiar și acest facelift, venit să împrospăteze, nu schimbă mult rețeta câștigătoare. Audi TT este în continuare un automobil cu o personalitate aparte, poate cel mai reprezentativ din actuala gamă a constructorului din Ingolstadt. Caracterul său poate fi împărțit pentru o gamă largă de clienți, de la un coupe sportiv pentru oraș, până la un roadster de vară sau chiar o mică armă împotriva unor supercar-uri.

Audi TT Dacă din punct de vedere al aspectului, lucrurile sunt cât se poate de subtile, doar câteva artificii pe la bara frontală și cea posterioară, noutățile vin din punct de vedere mecanic. Mai precis a trenului de rulare. O schimbare majoră, din punctul meu de vedere este dispariția propulsorului diesel. Poate pentru reglementări guvernamentale, poate din cauza scandalului Dieselgate sau poate din simplul motiv că nu se cumpăra. Într-un fel, un astfel de coupe sportiv, nu se pretează cu un motoraș zgomotos. Noul Audi TT va fi pus în mișcare de un singur motor pe benzină de 2 litri, ce produce 3 variante de putere. Noua nomenclatură a motorizărilor a ajuns și la TT, astfel 2.0 TFSI de 197 de cai putere va avea indicativul 40 TFSI, iar cel de 245 de cai putere, 45 TFSI. Audi TTS produce acum 306 cai putere, mai puțin decât vechiul motor de 310 cai putere, reducerea de putere este datorată noilor reglementări guvernamentale. Totuși, noi pasionații, așteptăm noul TT-RS care va fi propulsat în continuare de unitatea 2.5 litri și 5 cilindri. Încă nu se cunosc date de performanță, dar cu siguranță va avea minim 400 de cai putere.

Audi TT Audi TT Audi TT a fost tot timpul un automobil special. Încă de acum 20 de ani a fost într-o ligă doar a sa. Niciun alt producător nu a venit cu un rival exact. TT a fost comparat cu BMW Z4, dar mie mi se par în alte categorii. La fel și în cazul lui Porsche Boxster sau Cayman. Da, sunt coupe-uri sportive, dar mult mai scumpe. Audi TT este un pentru genul de client care dorește un TT, nu a fost o alternativă.

Audi TT Audi TT Audi TT Audi TT Audi TT