Prezentare: Audi S1
Aaah, Audi S1! Un nume de legendă, o maşină care a rescris legile raliului în anii 80. Un monstru pătrăţos, plin de elemente aerodinamice exagerate, o sperietoare pentru piloţii vremii şi nu numai.
Acum Audi a spus că vor readuce acest nume în secolul XXI! Dar nu mai are nicio legătură cu fosta maşină. Dar nu este un lucru neapărat rău. Pentru că noul Audi S1 este cel mai mic model S produs şi vine cu un motor turbo de 2 litri care produce 231 de cai putere şi 370 Nm. Iar ca această putere impresionantă pentru segmentul mini să fie pusă eficient pe şosea, noul Audi S1 are tracţiune integrală. A mai existat un Audi A1 quattro, dar acela a fost produs în numai 333 de exemplare şi costa mai mult decât o mică vilă.
Noul Audi S1 va fi o mică bombă pe roţi, un proiectil pentru tinerii care nu mai au chef să-şi tuneze hatchback-urile lor vechi, dar care va oferi siguraţă şi stabilitate atunci când nu mai ştii cum se conduce pe asfalt alunecos. S1 aduce modificări la nivelul blocurilor optice, acestea fiind redesenate, iar spoilerul faţă este agresiv. În spate găsim elementele specifice unui model S şi anume tobele finale duble pe ambele părţi şi un eleron generos. Fără îndoială că noul S1 va aduce zâmbete şi strigăte de bucurie pentru cei care îl vor conduce, pentru că dacă stăm puţin să o gândim, ideea din anii 80 a rămas. O maşinuţă micuţă cu un super-motor şi tracţiune 4×4. Dacă o desenau ceva mai nebuneşte era perfectă. Aşa Audi S1 va rămâne doar vârful de gamă a lui A1.
Noul Audi S1 devine una dintre cele mai puternice maşini din segmentul B, cel al caroseriilor supermini, dar această putere vine cu un preţ de aproape 30.000 de euro. Voi decideţi dacă e mult sau puţin pentru un Audi A1 de performanţă. Totuşi nu cred că va exista un RS1, dar dacă îl vor produce sper să aibă nebunia originalului S1 care în varianta sa de top producea până la 600 de cai putere, câştigând cursa de la Pikes Peak. Una e să fii cel mai tare în segmentul B şi alta e să domini Grupa B!