Prezentare: Audi Prologue Concept

audi-prologue-concept-43a8c1b9cfc182ad29-940-0-1-95-1

Atunci când Walter Da Silva a desenat Audi A5 spunea despre aceasta că este cea mai frumoasă maşină desenată vreodată. Era cu siguranţă cel mai frumos Audi contemporan, pentru că nimic nu se compară cu aerul retro al Audi-urilor vechi. Se pare că acum, declaraţia domnului Da Silva se cam clatină, mai ales când priveşti acest nou concept Audi. Acesta se numeşte Prologue şi prefigurează un viitor coupe de mari dimensiuni, un vârf de gamă, probabil Audi A9. 

audi-prologue-concept-9f0801b9cfbf8af63e-940-0-1-95-1

Multă lume îl vede singurului concurent serios Mercedes-ului S-Class Coupe, pe bună dreptate. Concepul Prologue are 5,1 m lungime şi un ampatament de aproape 3 metri. El impresionează mai ales prin simplitate, nu prin opulenţă. Masivitatea sa îi oferă o anumită eleganţă, iar dacă e să ne luăm după specialiştii care l-au văzut “pe viu” în cadrul salonului Auto din Los Angeles, detaliile sunt cele care fac diferenţa. Privit de la depărtare, conceptul Prologue nu este foarte spectaculos, dar dacă e să îl priveşti în detalii vei observa grila supradimensionată, cromată, farurile mult mai ascuţite şi mai agresive care folosesc tehnologia Laser şi LED, stopurile împreunate, dar şi jantele de 21 de inch cu design spectaculos. Piesa de rezistenţă, linia care face acest concept să fie atât de frumos, este dată de plafonul care se arcuieşte atât de fluid şi atât de frumos spre posterior. Acesta combinat cu faptul că nu găsim stâlpul central, oferă o prezenţă puternică şi elegantă. Privit din lateral, Audi Prologue Concept combină cele mai frumoase linii şi muchii care definesc o maşină.

audi-prologue-concept-3c2f41b9cfc28facaa-940-0-1-95-1 audi-prologue-concept-3c2f41b9cfc28facaa-940-0-1-95-1

Ideea simplităţii spectaculoase a maşinii se continuă şi la interior. Bordul este relativ simplu, chiar retro am putea spune, cu multe ecrane LCD integrate, chiar şi volanul cu 4 spiţe, nu este cel mai sportiv. Putem totuşi remarca că în spatele acestuia găsim acelaşi Virtual Cockpit prezent în noul Audi TT, dotare de care va beneficia toată gama Audi. Datorită lungimii impresionante pentru un coupe, Audi Prologue poate transporta 4 pasageri. În esenţă fiind un GT 2+2.

audi-prologue-concept-9913e1b9cfc08e8156-940-0-1-95-1

După mult timp, Audi încearcă să-şi schimbe linia actuală de design, care sincer a cam intrat într-un con de umbră. Înţeleg că trebuie să existe identitate de marcă, dar în gama Audi nu prea mai putem diferenţia modelele între ele. Sper doar ca acest concept să fie întradevăr acel Audi A9 pe care toţi îl aşteptăm. Având în vedere ultimele concepte Audi care au văzut lumina producţiei de serie, putem crede că noul A9 se va asemăna foarte mult cu Prologue. Prea a acaparat Mercedes-Benz S-Class Coupe scena coupe-urilor mari. Mai trebuie un concurent serios. Audi, te rog dă undă verde. Mulţumesc, un fan al maşinilor.

audi-prologue-concept-840591b9cfbe800efa-940-0-1-95-1