Prezentare: Alpine A110

Anul acesta am văzut o mulţime de maşini interesante la Geneva. Chiar şi aşa, nu cred că s-a întâmplat vreodată ca Renault să ofere un astfel de exemplar. O maşină care să nască pasiuni pentru orice şofer. Cine credea că alianţa Renault-Nissan, cunoscuţi mai mult pentru maşini de oraş sau pentru maşini accesibile, pot să reînvie o marcă aproape uitată, şi mai mult, să-i ofere gloria de altă dată. Trebuie să recunosc sunt destul de puţin familiarizat cu marca Alpine, cel mult ştiam numele ăsta de pe casetofonul unor maşini. Dar nu există nicio legătură între cele două. În anii 60 şi 70 a existat un model denumit A110 “Berlinette”, ceea ce înseamna un coupe. Sau o berlină cu două portiere. Primul astfel de model a participat chiar şi în campionatul mondial de raliuri, fiind un automobil pur sportiv. Pe deasupra, mai avea şi un design extrem de frumos. Ce mă bucură şi mai tare este faptul că în 2017, Renault ne prezintă o maşină ce pare un omagiu adus primului model.

Alpine_40 În această formă noul Alpine A110 are puternice influenţe retro, dar cu o mulţime de elemente moderne. Acum ceva vreme am văzut conceptul acestei maşini, dar varianta de serie este extrem de apropiată de acel concept. Cu toate că vorbim de un producător “părinte” Renault, ce nu prea face maşini premium, marca Alpine vrea să sară direct la gâtul modelelor Porsche Cayman sau Alfa Romeo 4C. Este o încercare foarte îndrăzneaţă, mai ales când vorbim de un brand aproape necunoscut pentru marea majoritate a clienţilor. Totuşi, pe hârtie, Alpine A110 promite foarte mult.

Alpine_24 Nu pot să zic că am simţit ceva puternic pentru această interpretare, dar mă bucur că există. Mă bucur că sunt producători ce încă se mai uită în trecut, ce încă se gândesc la şofer, ce încă vor automobile în cea mai pură formă a lor. Alpine A110 foloseşte un motor amplasat central, de doar 1.8 litri, dar care dezvoltă 252 de cai putere şi un cuplu rezonabil de 320 Nm. Aceste cifre îl plasează exact lângă cei doi rivali menţionaţi mai sus. Totul bine şi frumos, dar nu foarte spectaculos. Dar cum spuneam, nu doar cifrele şi puterea brută reprezintă totul la un automobil. Renault a gândit noul A110 să fie extrem de uşor. În varianta de bază, fără opţionale, acesta cântăreşte doar 1080 kg. Asta înseamnă 230 cp/tonă. Mai mult de atât, raportul greutate/putere este extrem de bun. Un CP trebuie să tragă 4 kg. Toată construcţia maşinii este gândită să fie cât mai uşoară, cât mai pură. S-a folosit aluminiul atât pentru şasiu, cât şi pentru părţile caroseriei. În plus, scăderile în greutate sunt rezultate şi din noile frâne Brembo din aluminiu, jante forjate din material uşor, iar scaunele sunt realizate dintr-o singură bucată şi cântăresc doar 13 kg fiecare. Nivelul atins pentru a fi cât mai uşoară este impresionant. Toate aceste lucruri se traduc într-o acceleraţie până la 100 km/h în doar 4.5 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.

Alpine_06 Alpine_14 Pe lângă calităţile mecanice, Alpine A110 este gândit să fie şi foarte aerodinamic. În ciuda modei actuale, acest model nu dispune de un eleron imens pentru aerodinamică, în schimb are o podea plată şi un difuzor spate incorporat în bara posterioară, pentru o mai bună apăsare aerodinamică. Şi caroseria este gândită în aşa fel să pătrundă aerul fără probleme. Coeficientul aerodinamic este doar Cx 0.32, unul dintre cele mai mici din clasă.

Alpine_28 Alpine_21 Alpine_10 Toate acestea au fost posibile păstrând liniile “bunicului” din anii 60. Partea frontală este joasă, capota plonjând spre înainte, blocurile optice sunt relativ mici, dar Alpine A110 mai primeşte un set de faruri rotunde, amintind de A110 Berlinette, cu ale sale halogene suplimentare. Design-ul general este relativ simplu, vedem doar fante de aerisire pe laterale şi în partea inferioară. Şi posteriorul este simplist, blocurile optice spate sunt proporţional mai mici, iar central, găsim o ieşire a evacuării destul de generoasă. Unghiul din care Alpine A110 arată cel mai bine este din profil. Arcuirea plafonului este aproape perfectă, iar luneta bombată se alungeşte foarte frumos spre posterior. Portierele sunt sculptate în aşa fel încât să fie atât eficiente, dar şi arate spectaculos. Eu personal, aş fi optat pentru alt design al jantelor.

Alpine_04 Alpine_07 Nu putem contesta că acest Alpine A110 nu este un automobil frumos. Liniile sunt plăcute, retro, dar şi moderne, fără artificii inutile şi extravagante. Este interesant trendul actual al unor producători, aducând din nou liniile retro. De sine stătător, Alpine A110 are absolut toate calităţile să fie un automobil excelent. Totuşi atunci când rivalii tăi sunt Porsche şi Alfa Romeo, s-ar putea să nu fie de ajuns.

Alpine_29 Alpine_48 Alpine_32 Alpine_37 Alpine_36 Alpine_46 Alpine_20 Alpine_19 Alpine_18 Alpine_16 Alpine_09 Alpine_15 Alpine_05 Alpine_02