Mercedes Benz schimbă denumirea modelelor

Se pare că în gama Mercedes Benz, denumirile date anumitor modele crea confuzie. Mulţi clienţi se plângeau că nu mai ştiu care denumire aparţie cărei caroserii, chiar dacă unele dintre ele au făcut istorie în ograda Mercedes. Ultimul exemplu de redenumire vine din partea navei amiral a companiei, modelul S-Class Coupe, înlocuitorul bătrânului CL. Dacă până acum nu ştiai ce fel de caroserie are un CL, acum ştii din nume că este varianta cu 2 uşi a limuzinei S-Class.

Mercedes Benz împarte modele sale în 5 categorii principale. De la A-Class, B-Class, C-Class, E-Class până la S-Class. Acestea vor păstra în continuare denumirile ştiute. Nomenclatura “CL” se referă la un model coupe cu patru uşi. Aşadar avem CLA, coupe cu 4 uşi poziţionat între clasa A şi clasa B, iar CLS, între clasa E şi S. Până aici nu avem schimbări faţă de ceea ce ştiam până acum. Doar modelul SLK va deveni SLC, deoarece “SL” se referă la roadster, iar viitorul SLC va fi construit pe baza clasei C. new-mercedes-model-names-officially-confirmed-and-explained_1

Cele mai importante schimbări vor avea loc în cadrul modelelor SUV şi crossover. Şef de gamă va rămâne iconicul G-Class, iar din numele acestuia, derivatele GLS, GLE, GLC şi GLA. Litera “L” din denumire anunţă că maşina este mai uşoară, iar S, E, C şi A locul pe care fiecare model îl va ocupa în gamă. Astfel GL devine GLS, arhicunoscutul ML va deveni GLE, GLK se transformă în GLC, iar GLA se pare că deja a făcut trecerea la noile nomenclaturi. Se pare că nu doar numele principale se vor schimba, ci şi denumirile motorizărilor şi a trenurilor de rulare. Aveţi mai jos un grafic explicativ. new-mercedes-model-names-officially-confirmed-and-explained_2  Sunt foarte curios cum vor schimba noile denumiri vânzările, mai ales când ştim rezonanţa unor maşini precum MeLeu, GeLeu sau Seleca. Acestea, doar din princina denumirilor au atras clienţi. Dar dacă e să ne uităm peste gard, în ograda rivalilor de la BMW, schimbările acestora, denumind modele coupe cu numere pare a fost de bun augur. Mulţi clienţi nu au mai cumpărat doar un Seria 3 cu 2 uşi, au cumpărat un BMW Seria 4! Ceea ce ajută foarte mult într-o discuţie mai aprinsă, la o bere, dar a reuşit să diferenţieze foarte exact fiecare model unde se află. O să fie puţin ciudat până intră în vocabular noile nume Mercedes Benz, dar sunt convins de impactul pe care îl vor avea.