Mercedes Benz GLE – Test Drive

0
Mercedes Benz GLE – Continuare

Aproape că nu poți vorbi despre SUV-ul Mercedes Benz fără să nu te gândești la istoria sa. În 1997, germanii au decis să construiască primul SUV premium. Poate că alte modele și-au luat acest rol înainte sau după, dar pentru majoritatea, Mercedes Benz M-Class reprezintă primul automobil mare, 4×4, gândit mai mult pentru oraș și având dotări de lux. Chiar și după 20 de ani, fiecare generație care a urmat, a fost construită cu un ochi privind în trecut, de la concept la design. Ceea ce a fost păstrat de la prima generație ML, este acea linie a stâlpului spate, cu plafon parcă plutind. Chiar dacă are o istorie atât de importantă, ML nu mai există. Acum 4 ani, Mercedes Benz a decis să redenumească SUV-ul lor, integrându-l mai bine în gama actuală de modele. Astfel au apărut GLA, GLC, GLB, GLE și GLS. Oarecum, după atât timp, ni se pare normală această redenumire. Ceea ce este interesant e că eu nu am condus prima generație Mercedes Benz GLE pentru acest blog. Totuși, veți găsi un test drive destul de vechi cu ultima generație ce a purtat numele ML. Așa că aceasta este primul meu test un Mercedes Benz GLE.

Mercedes Benz GLE rivalizează direct cu BMW X5 de peste 20 de ani și se pare că fiecare model nou care se lansează preia trendul impus de celălalt model. Noul BMW X5 a apărut anul trecut, fiind mai mult o evoluție a generației precedente, dar adaptată la noile tendințe de design ale celorlalte modele. Același lucru pot să-l spun și despre noul GLE, acesta fiind în continuare recunoscut ca un SUV Mercedes Benz, dar blocurile optice, bările și elementele stilistice sunt în stilul actual. Astfel, noul GLE primește faruri cu design nou, nu mai sunt alungite spre capotă, ci mai degrabă arată mai masiv. Au semnătură luminoasă cu două linii LED, iar grila este mai lată, dar incorporează acele ”diamante” regăsite și la alte modele. În varianta de test pusă la dispoziție de Autoklass Timișoara, noul GLE are pachetul optic AMG, ceea ce înseamnă o bară frontală cu prize de aer extrem de mari, dar care nu mai sunt separate pe fiecare parte. Acestea sunt unite la mijloc, în dreptul numărului de înmatriculare, iar în partea inferioară, avem un splitter ce oferă mașinii un aspect dur, de offroader. Alături de capota relativ dreaptă și cu nervuri puternice, noul GLE arată foarte agresiv, spectaculos aș putea spune, mai ales condus noaptea, doar în lumina reflectoarelor de pe bulevarde.

La începutul articolului spuneam că fiecare generație a marelui SUV Mercedes Benz a fost desenată cu un ochi în trecut, iar nici această generație nu face excepție. Acel profil atât de cunoscut pe ML se regăsește acum și pe GLE. Stâlpul al treilea este foarte înclinat spre față, iar plafonul parcă ”plutește” peste portbagaj. Este o siluetă atât de potrivită pentru o mașină masivă. Aerul de model puternic este dat pe noua generație GLE și de bosajele roților, care sunt foarte evazate, acomodând jante cu diametru foarte mare. Ca să vă faceți o idee despre masivitatea mașinii, modelul de test era echipat cu jante pe 20 de inch, dar arată relativ mici, datorită talonului mare a anvelopelor. Opțional, noul GLE poate avea jante de până la 23 de inch. O schimbare destul de mare față de restul generațiilor, este design-ul spate. Acum, noul GLE are blocuri optice înguste, preluate parcă de la noul CLS, dar care au un design discutabil. Cred că o mașină mare, puternică, trebuie să aibă stopuri ceva mai mari. În rest design-ul posteriorului este relativ simplu, chiar și cu pachetul optic AMG. Putem vedea doar ieșirile evacuării, care nu mai sunt desenate fals, dar din câte am observat, doar cea din stânga este cu adevărat reală, deoarece, evacuarea finală este doar pe o parte.

Poate că din imagini nu pare, dar noul Mercedes Benz GLE este o prezență puternică pe străzi, mai ales noaptea, mai ales în oraș. Aș putea spune că este chiar mai spectaculos față de generația precedentă GLE, cu mult mai multe detalii stilistice interesante. Comparativ cu un BMW X5, totul ține de configurație. Iar asta rămâne la alegerea cumpărătorilor, care mașină va arăta mai bine. Dar dacă până nu demult ziceam că fiecare dintre aceste două modele au clienții lor, cu noile generații, sunt convins că cine e în căutare de un SUV premium de aproape 100.000 euro, se va uita la ambele variante.

Mergând pe trendul design-ului comun între mai multe modele, interiorul este o combinație între stilul actual Mercedes Benz. Încă de la primul moment în care te urci la volan, cele două ecrane de mari dimensiuni îți sar în ochi. Asta era și intenția. Sunt ”creierul” noului GLE, iar de aici poți să faci absolut tot ce îți dorești. Odată ce te-ai așezat în scaun, un ”asistent” se oferă să-ți poziționeze scaunul. Doar trebuie să-i spui înălțimea ta. Apoi, spătarul scaunului, șezutul, inclusiv volanul se poziționează optim pentru siguranța și confortul tău. Poziția aleasă de acest asistent pentru mine a fost perfectă și corectă, numai că mie îmi place să stau cu scaunul foarte jos, iar chiar și așa, noul GLE oferă o poziție extrem de dinamică, care chiar te îmbie la condus.

Acele două ecrane nu sunt acoperite de bord, ca în cazul clasei S, fiind mai degrabă ca la noul A-Class. Sincer mi-ar fi plăcut să fie acoperite, deoarece îi dădeau un aspect și mai masiv, ceea ce era benefic pentru un SUV. Așa partea superioară a bordului pare prea ”deschisă”. Cred că înțelegeți ce vreau să zic… Sau sunt eu prea subiectiv? Pentru că altfel, noul GLE are un interior foarte spectaculos și foarte potrivit pentru caroseria sa. Volanul sportiv, cu partea inferioară teșită, disponibil pe versiunea cu pachet AMG este foarte frumos, oferă o priză bună, iar de pe acesta poți configura orice funcție și informație de pe cele două ecrane. Doar la o simplă apăsare de buton poți selecta pilotul automat, care funcționează fără reproș. La fel de bine ca și în clasa S. Am rulat destul de mulți kilometri fără să ating pedalele sau volanul, doar din când în când trebuie să atingi ușor partea laterală a volanului. Aceasta este o măsură de siguranță, pentru ca mașina să-și dea seama că e totul în regulă cu șoferul. Acest sistem funcționează excelent mai ales în afara orașului și pe autostradă, dar chiar și în traficul aglomerat din oraș, este foarte utilă.

Spre deosebire de vechea generație GLE, care era de fapt un facelift al ultimului ML, noul interior este mult mai calitativ. Designerii au renunțat la butoanele fizice de pe consola centrală, rămânând doar cele pentru climatizare, dar care sunt extrem de elegante și fine. În schimb, totul este controlat de un touchpad poziționat între cele două scaune și flancat de două mânere. Acestea au și rol practic, dacă ai scoate GLE-ul tău în teren accidentat, dar sunt convins că mai mult au rol estetic, deoarece îi oferă interiorului aerul masiv, iar iluminarea ambientală este spectaculoasă prin aceste mânere. La fel ca și limuzina S-Class, și această generație GLE este o plăcere să o conduci noaptea. Îți oferă o stare de lux, o ambianță spectaculoasă, dar în același timp și de siguranță.

Noul Mercedes Benz GLE este mai mare față de generația precedentă în fiecare parte, dar de la volan, acesta nu se simte atât de masiv. În multe momente l-am simțit chiar compact, în ciuda greutății de peste 2 tone. Cred că această senzație se datorează poziției la volan, care te îmbie la un condus sportiv. Cum spuneam, scaunul șoferului culisează mult în jos, volanul îți vine până în piept, iar direcția este absolut perfectă. Suficient de grea, cât să-ți transmită exact ceea ce fac roțile față, dar și relativ ușoară cât să faci manevre în oraș la viteze mici. În echiparea AMG, scaunele sunt foarte bine profilate, te strâng bine pe viraje și îți oferă încredere în calitățile dinamice. Iar mai apoi este unitatea de sub capotă.

Cel mai puternic diesel disponibil acum pe noul model. Denumit GLE400d, aceată unitate diesel folosește un motor de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, ce produce 330 de cai putere și un cuplu absolut imens, de 700 Nm. Asta înseamnă că noul GLE400d accelerează până la 100 km/h în doar 5.7 secunde. Dar asta nu e tot. Aproape în fiecare mod de rulare te-ai afla, motorul, împreună cu pedala de accelerație, te îmbie să forțezi tot mai mult. Chiar dacă este un diesel, îi place să se tureze, iar de mult ori m-am trezit că accelerez doar de dragul senzației. Forța cuplului este molipsitoare, mai ales că transmisia 9G-Tronic este perfectă în această combinație. Este foarte rapidă atunci când o ceri, dar poate fi și foarte confortabilă și lină, atunci când nu vrei să bruschezi mașina. Iar acesta este un alt aspect interesant, comparând noul GLE cu noul BMW X5. Dacă modelul bavarez mi s-a părut extrem de confortabil și relaxant, aproape că nu am simțit nevoia de accelerări bruște, în GLE voiam să am un drum de munte, cu cât mai multe viraje. Sau ceva drum național liber, unde să depășesc încontinuu. Oare s-au schimbat rolurile? Oare s-au uitat fiecare producător prea mult în ograda celuilalt? Altfel nu-mi explic de ce noul X5 este mai mult pe partea confortabilă, iar noul GLE te îmbie la condus sportiv, și o face și foarte bine.

Pe noul GLE, toate variantele cu motorizări de 6 cilindri primesc standard suspensia pneumatică, care poate ridica și coborî foarte mult mașina. Exista chiar și un mod de rulare denumit offroad, unde setările sunt optime pentru condus în afara asfaltului. Mi s-a părut că la noul GLE ridicarea și coborârea este mult mai rapidă decât la X5. Chiar dacă avea jante de ”doar” 20 de inch și anvelope cu talon mare, GLE mi s-a părut ceva mai ferm în rulare, iar acea suspensie pneumatică nu absorbea foarte bine denivelările și gropile. Numai că această senzație se poate traduce și într-o robustețe mai bună a interiorului. Mi s-a părut că noul GLE este mai închegat și mai solid, cel puțin la interior. Cu toate că insonorizarea față de exterior nu este la nivelul cel mai înalt.

Nu aș putea spune că Mercedes Benz a riscat cu această generație GLE. Dacă stăm să ne gândim, vechiul deja GLE este unul dintre cele mai vândute modele Mercedes Benz, chiar și după apariția noului X5. Noul model, în schimb, preia toate elementele cu care fanii germanului din Stuttgart s-au obișnuit, dar optimizat cu ultimele tehnologii disponibile. Este o continuare de succes a fostelor generații, iar acum concurența cu BMW X5 este mai strânsă ca niciodată.  

Mercedes Benz GLE400d oferit pentru test drive de Autoklass Timișoara

Share.

Leave a Reply