Jeep Grand Cherokee Trailhawk Test Drive

0
Jeep Grand Cherokee Trailhawk – Pe cale de dispariție

În ziua de astăzi avem o mulțime de SUV-uri. Dintre cele 11 mașini testate anul acesta, 9 au fost SUV-uri. Am început cu cel mai ieftin dintre ele și am ajuns chiar să conduc noul Mercedes-AMG G63, un SUV de 585 de cai putere. Am fost cu SUV-uri hybride, electrice, de oraș, dar nici unul care să pună accent pe offroad. Bine, G63 poate să facă offroad, dar niciun proprietar nu se bagă prin noroaie sau pe stânci. În afară de Jeep Wrangler și ceva pick-up-uri, nu mai sunt mașini gândite special pentru offroad, dar care în același timp să ofere un grad foarte ridicat de confort și lux.

jeep grand cherokee trailhawk”Șoimul traseului” sau mai frumos zis ”Trailhawk” este o echipare pe care doar cele mai capabile Jeep-uri au onoarea să o aibă. Acum a ajuns și pe cel mai mare Jeep, modelul Grand Cherokee, care astfel completează o gamă foarte largă care include versiuni accesibile, ca Laredo, luxoase precum Summit sau ultrasportive ca SRT Trackhawk. Jeep Grand Cherokee Trailhawk mi se pare ca i se potrivește cel mai bine acestei caroserii. Nu aș putea spune că este cel mai special, deoarece Trackhawk dispune de un motor V8 de 707 cai putere, iar acela e chiar ridicol de special. Dar versiunea din testul de astăzi e specială în sensul că nu mai găsești alt SUV gândit special pentru offroad, iar acest lucru este din ce în ce mai rar.

jeep grand cherokee trailhawkDupă cum știți, eu am un Jeep Cherokee XJ din 1994, pe care îl scot ocazional în teren accidentat. Poate mai rar decât mi-aș dori, dar asta din simplul motiv că dacă nu este prin noroaie sau pe drum rău, nu este atât de confortabil și îi lipsesc câteva dotări de lux. Astfel, noul Jeep Grand Cherokee Trailhawk este exact ceea ce mi-aș dori eu de la un Jeep. Nu doar o gardă la sol mai mare, dar chiar capacități extraordinare în teren.

jeep grand cherokee trailhawkCa să poată fi distins în gama vastă de alte versiuni, Jeep Grand Cherokee Trailhawk are pe capotă stickere negru mat, pentru a nu reflecta lumina soarelui atunci când ești pe traseu. Grila cu 7 sloturi este redesată, iar în spatele acesteia avem plasă de tip fagure. Blocurile optice au fundal negru și arată extrem de agresiv și se potrivesc de minune acestei versiuni cu aspect dur. Partea inferioară a bării frontale arată ca un scut metalic, dar dedesubt, Trailhawk este mai ranforsat decât altă versiune Grand Cherokee, tocmai pentru a accentua calitățile în teren accidentat. Din lateral, Trailhawk arată aproximativ ca oricare alt Grand Cherokee, dar vezi jantele mai mici, de 18 inch, încălțate cu anvelope Goodyear Adventure, întărite cu Kevlar. De când nu ați mai văzut anvelope All Terrain pe un SUV de lux? Jantele au un design specific acestei versiuni, iar în stilul tipic Jeep, regăsim desenat în culoarea roșie, silueta primului Jeep Willis. De fapt, accentele roșii sunt laitmotivul acestei versiuni. Logo-ul de pe capotă și de pe portbagaj sunt cu contur roșu, opțional se pot monta cârlige în bara față, tot roșii, iar pe laterale avem celebra emblemă ”Trail Rated”, adică această variantă este aprobată pentru trasee. Îmi place mult că această echipare renunță complet la elementele cromate, ceea ce înseamnă că Grand Cherokee nu își arată vârsta, fiind în continuare un automobil foarte frumos, tocmai datorită design-ului mai pătrățos, oldschool.

jeep grand cherokee trailhawkPoate că în primele poze, vi se pare că mașina e cam joasă, asta pentru că suspensia pneumatică Quadra Lift era în cea mai joasă poziție, pentru un acces facil la interior. Dacă selectezi modul offroad II, garda la sol măsoară un impresionant 27.4 cm, ceea ce face efectiv să sari din mașină atunci când vrei să te dai jos. Cursa suspensiei este chiar mai mare de atât, deoarece Trailhawk este gândit pentru cea mai mare articulație din clasă.

jeep grand cherokee trailhawkJeep Grand Cherokee Trailhawk este un SUV frumos, robust, tradițional, dar odată urcat la bordul acestuia, începe să i se vadă vârsta. Design-ul bordului nu mai este de actualitate, cu toate că ultimul facelift a adus un nou sistem de infotainment, care este foarte modern, rapid în răspunsuri, cu o mulțime de funcții și o grafică excelentă. Păcat că este pus într-o planșă de bord cu mult plastic și cu multe butoane. Volanul este mare, dar potrivit pentru o astfel de caroserie. În afară de câteva materiale parcă prea ieftine pentru un Grand Cherokee, habitaclul este confortabil, imens, luminos, datorită plafonului panoramic, iar scaunele sunt printre cele mai bune din segment. Și poziția la volan este una impresionantă. Total diferit față de alte Jeep-uri, unde stai ”peste volan”. În noul Jeep Grand Cherokee Trailhawk ai totuși o poziție înaltă, împunătoare, dar foarte confortabilă, iar scaunul șoferului coboară foarte mult, pentru un sentiment de siguranță.

jeep grand cherokee trailhawkAi crede că o mașină gândită special pentru offroad, se conduce ca un tractor pe un drum asflatat sau dacă întâlnește cu un viraj, cazi din mașină de la ruliu, dar setările făcute noului Jeep Grand Cherokee Trailhawk sunt absolut perfecte. Nici chiar anvelopele A/T nu sunt gălăgioase, nici măcar la viteză de autostradă. Te afunzi în scaunul șoferului, prinzi cu mâna stângă volanul mare și accelerezi. Motorul de sub capotă livrează 250 de cai putere și 570 Nm, din cei 3 litri diesel. Atingi primii 100 km/h în doar 7.2 secunde, dar mai impresioant este felul în care te lovește cuplul. Totul este gestionat de o cutie automată cu 8 rapoarte, care este extrem de potrivită împreună cu acest motor. Schimbă treptele atât de lin încât ar putea fi un CVT. Dar dacă forțezi, retrogradarea smucește, dar doar când intră cuplul imens. Orice depășire și orice accelerare se realizează foarte rapid, dar în liniște și confort. Jeep Grand Cherokee Trailhawk este o mașină mare, iar acest lucru se simte, dar am mers cu mașini mult mai sportive, care nu se simt atât de bine pe viraje. Confortul rulării este dat și de jantele mai mici, dar acestea nu sunt cele mai potrivite când vrei să ataci viraje rapid. Mașina prezintă ruliu, dar suspensia pneumatică atenuează pe cât posibil înclinări periculoase. Jeep Grand Cherokee Trailhawk este gândit pentru confort, dar și putere fără efort, iar atunci când trebuie să ieși în afara asfaltului, doar ridici mașina și selectezi modul de offroad. Poți să încerci să faci lucrurile manual, dar mai bine îi zici mașinii că te afli pe noroi, zapadă, nisip sau pietre, iar restul este preluat de calculatoarele de la bord. Tu trebuie doar să privești ecranul sistemului de infotainment pe care îți sunt arătate diferite funcții în offroad, cum ar fi înclinarea, nivelul suspensiei sau temperatura uleiului.

jeep grand cherokee trailhawkDin păcate nu am reușit să-l murdăresc pe vreun traseu de offroad extrem, dar mi-am dat seama de calitățile acestei mașini destul de bine. Mi-a plăcut foarte mult poziția la volan și ușurința cu care rulează. Absolut toate comenzile sunt setate perfect. Schimbările cutiei, duritatea volanului și a suspensiilor, în plus, din exterior, arată extrem de bine, foarte dur. Poate sunt eu mai nostalgic sau poate nu înțeleg noile SUV-uri, dar acest Jeep Grand Cherokee Trailhawk mi se pare o specie pe cale de dispariție. În curând aceste versiuni vor dispărea, deoarece noii clienți efectiv nu mai sunt interesați de offroad greu cu o mașină nouă. Este păcat, deoarece Jeep, mai ales în variantă Trailhawk este un automobil extrem de complet și în esență un mașină foarte bună. Nu mai este mult și ar trebui să vedem noul Grand Cherokee, un SUV care va avea o influență italiană mai mare. Sper doar să nu uite de istoria și tradiția care este în spatele numelui Jeep.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk oferit pentru test drive de Auto Levanto Timișoara – Dealer Jeep, Alfa Romeo, Fiat, KIA

Share.

Leave a Reply