Jeep Commander merge la OUTDOORZ Fest

Jeep Commander merge la OUTDOORZ Fest

Încă dinainte să am Jeep-ul Commander mă gândeam la aventurile de tip overlanding. Poate că aceste dorințe s-au accentuat în perioada când eram forțați să stăm în casă, dar conectarea la natură e foarte importantă pentru mine. Îmi place munte în aceeași măsură în care îmi place și marea. Dealurile sau lacurile. Iubesc să văd silueta unui munte sau orizontul mării. Bineînțeles să ajungi cât mai aproape de acestea, îmi trebuia un automobil potrivit. În teorie poți să ajungi cam cu orice tip de caroserie, dar ce farmec ar fi pentru un blogger auto și un pasionat de automobile dacă nu merg cu o mașină specială. Așa s-a materializat visul unui Jeep Commander, dar nu unul oricare, ci pentru că marele SUV american a avut și o versiune, Overland.

Era mașina perfectă pentru mine, pentru nevoile mele de a explora natura, dar și pentru a campa în sau pe mașină. Inclusiv vechiul meu Jeep Cherokee XJ avea un portbagaj pe plafon, pe care puteam să pun un cort sau chiar o saltea, pentru a fi liber în natură. Cu toate acestea, au trecut 10 luni de când am Jeep-ul Commander și am tot așteptat momentul potrivit să ies undeva. Să-l duc să vadă munții. După o perioadă mai îndelungată cât a stat în service, pentru diferite probleme de mentenanță, cumva am ratat începutul verii, când puteam să ies. Apoi a urmat o perioadă mai aglomerată, când efectiv nu mi-am găsit un weekend liber și cumva eram frustrat că Jeep-ul Overland, nu merge în overlanding. Întâmplarea face ca să-l cunosc pe Andi Popescu, de la Revolt, care mi-a spus despre OUTDOORZ. Mai apoi mi-a făcut legătura cu Cristian Nistor, unul dintre organizatori, de la care am aflat mai exact ce e OUTDOORZ Fest. În următoarele rânduri veți vedea exact de ce sunt atât de încântat să ajung în vârful muntelui, la 1400 metri altitudine, în Fundata.

Overlanding-ul și camparea în mașină poate fi făcut și mai intim, mai retras, doar cu o mașină, tocmai pentru a simți sălbăticia naturii, dar ce spuneți și de un astfel de festival? OUTDOORZ Fest este un festival de cu totul nou, dedicat iubitorilor de vacanțe 4×4 și nu numai. Pe un domeniu de 60 ha la Fundata, vor fi 250 de locuri de campare pentru toți iubitorii overlanding-ului și camping-ului, iar pentru că vorbim de un festival, organizatorii vor aduce o scenă pe care vor urca nume precum Spike, Andia, Subcarpați, Stela Botez, Ionela Guzic, printre alții. Dar asta nu e tot, pentru că vor fi ateliere de offroad, unde vom afla noțiuni generale de condus în offroad recreațional, dar și tehnici de conducere offroad. Vor fi standuri cu mâncare tradițională, dar și ateliere distractive pentru copii.

În plus, în cele 4 zile de festival, vom vedea și OUTDOORZ Expo, adică o expoziție unde producători și importatori își vor prezenta cele mai noi produse destinate overlanding-ului și offroad-ului. O surpriză interesantă pentru mine este prezența și prezentarea celui mai șmecher offroader al momentului, Ineos Grenadier, una dintre mașinile mele preferate și care la un moment dat își va face apariția în garajul meu. Vor fi 4 zile pline, iar programul complet îl găsiți pe pagina OUTDOORZ sau pe site-ul OUTDOORZ. Încă mai sunt bilete, iar prețul este extrem de accesibil, pe întreaga perioadă.

Eu încă sunt în dubii ce setup de dormit să aleg, dar sunt convins că acolo la OUTDOORZ Expo voi găsi exact ceea ce am nevoie, așa că nu mă stresez prea tare. Vreau doar să ajung cu Jeep-ul Commander Overland în vârful muntelui, să deschid ușa portbagajului și să mă întind în spate, cu priveliștea Bucegilor în fața mea.