Geneva 2020: Mercedes Benz E-Class facelift

Actuala generație Mercedes Benz E-Class a schimbat radical design-ul pătrățos pe care îl știam, dar totuși a păstrat elementul distinctiv pentru clasa ”elegance”: luminile de zi duble. Chiar dacă pare că nu a trecut mult timp de când l-am văzut și l-am condus, a venit timpul pentru un facelift care să împrospăteze limuzina germană. 

Probabil cea mai mare schimbare vine în partea frontală, unde designerii au renunțat la iluminarea dublă, acum blocurile optice fiind mai alungite și în stilul ultimelor modele ale nemților. Aș putea spune că îmi amintește oarecum de super-sedanul AMG GT4Door. Profilul este aproape neschimbat, ceea ce e bine, deoarece această generație E-Class este una foarte frumoasă, cu linii fluide, armonioase, care se completează cu o arcuire specifică a plafonului. O altă schimbare importantă o vedem la posterior. Aproape toate sedan-urile Mercedes Benz din perioada 2013-2020 aveau blocurile optice poziționate pe verticală, într-un stil foarte elegant și distinctiv. Într-o perioadă când designerii desenau doar stopuri orizontale, era plăcut să vezi că Mercedes Benz face lucrurile diferit. Ei bine, cu acest facelift, au rămas în pană de idei, așa că noul E-Class facelift are acum stopuri orizontale, în stilul celor de pe Sedanul Clasei A, care arată bine, dar își pierd din personalitate. Probabil dacă mergeau pe design-ul lui AMG GT4Door, ca în cazul părții frontale, era mai special. 

Totuși, vei putea să-l recunoști în continuare ca fiind un E-Class, indiferent de pachetul de dotări, deoarece în versiune AMG-Pack, lucrurile sunt destul de obișnuite. Același lucru l-am putea spune și despre interior, unde singura diferență considerabilă este noul volan. Acesta are nu mai puțin de 6 spițe, dar se potrivește cu restul interiorului, chiar dacă nu mai pare la fel de elegant precum cel al versiunii non-facelift. 

Odată cu versiunea sedan, Mercedes Benz a lansat și caroseria break, dar și cea All-Terrain. Pentru departamentul AMG, avem noul E53. Motorizările sunt cele cunoscute, cu mențiunea că 7 dintre acestea vor fi electrificate. Puterile pentru motoarele pe benzină variază între 156 și 367 cai putere și pentru diesel între 160 și 330 cai putere. În versiunea AMG E53, motorul este unul 6 în linie de 3 litri care produce 435 cai putere, dar este conectat la un started electric EQ Boost, capabil pentru încă 22 de cai putere când este nevoie, așa că pentru perioade scurte de timp, E53 are 457 cai putere. Asta înseamnă că accelerația se realizează în 4.5 secunde, iar viteza maximă poate fi urcată până la 270 km/h cu opțiunea AMG Drivers Package. 

Va ajunge în reprezentațe undeva la sfârșitul verii, așa că așteptați-vă la un test drive pe blog cu noul facelift. Încă încerc să-mi dau seama dacă arată bine sau nu fără blocurile optice specifice unui E-Class.