Geneva 2015: Bugatti Veyron La Finale

Nu cred că a existat vreodată un moment în care îmi doream mai tare să fiu într-un loc, decât anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. Acum doi ani, în cadrul aceluiaşi salon auto, am văzut creaţii exclusiviste, modele noi, automobile pe care le vedem deja pe străzi. Pentru mine, Geneva rămâne unul dintre cele mai frumoase şi speciale saloane auto din lume, locul unde cei mai buni dintre cei mai buni se arată. Din păcate, anul aceasta este trist, dintr-un motiv. La Geneva 2015 vedem ultimul Bugatti Veyron produs. Denumit sugestiv: La Finale.

Bugatti-Veyron-La-Finale-6

Bugatti Veyron este fără îndoială maşina deceniului, iar pentru mulţi ar putea fi cea mai tare maşină făcută vreodată, indiferent de perioadă. Este maşina care a rescris tot ceea ce înseamnă performanţă extremă şi lux. Este maşina de 1000 de cai şi maşina de 1 milion de euro. Bineînţeles, în timp aceste valori au crescut, dar şi concurenţa s-a apropiat. De 10 ani vorbim întruna de Bugatti Veyron. De 10 ani este maşina standard când alţi producători vin cu un competitor. De 10 ani Bugatii produce 450 de serii de şasiu pentru Veyron. Pentru unii, 10 ani e o perioadă foarte îndelungată, iar faptul că nu avem un model nou este supărător. Dar o promisiune este o promisiune. De la început a fost clar că vor fi 450 de unităţi Veyron, iar dacă ne gândim obiectiv, sunt doar 45 de maşini pe an. La fel ca oricare alt producător exclusivist. Iar Veyron a avut până acum 4 variante de caroserie. Asta înseamnă una la 2 ani jumătate. Nici Golf-ul nu apare aşa des. Deci de ce să ne plângem? Ne-am obişnuit cu Veyron? Acum o să-l plângem. Pentru că după aceste zile, nu vom mai vedea altă variantă a hypercar-ului niciodată. Oricum, Veyron este deja în cărţile de istorie. Acum doar nu mai poate fi şters.

Bugatti-Veyron-La-Finale-3 Bugatti-Veyron-La-Finale-4

Geneva 2015 a primit cu braţele deschise ultimul Bugatti Veyron, cel cu seria de şasiu 450/450. Acesta este un omagiu adus primului model cu serie de şasiu 001, iar cele două modele au stat faţă în faţă pentru public. Veyron La Finale preia paleta de culori a primului Veyron, ceea ce înseamnă că exteriorul este vopsit în combinaţie negru/roşu, negru pentru şasiu şi structura de rezistenţă şi roşu pentru elementele adiacente. Dar culorile nu sunt aplicate peste metal, ci peste fibra de carbon. Astfel, acestea sunt unice pentru această variantă, niciun alt model Veyron nu mai are exteriorul din carbon roşu. Pentru prima dată, un Bugatti Veyron are denumirea scrisă în două locuri ale caroseriei. O dată sub farul drept, apoi pe eleron. La Finale este singurul Veyron care vine din fabrică cu gurile de ventilaţie ale motorului vopsite în negru. Exteriorul este completat cu jantele forjate dintr-o singură bucată de aliaj, vopsite în acelaşi roşu al caroseriei, iar centrul acestora adăposteşte celebra emblemă Bugatti, elefantul.

Bugatti-Veyron-La-Finale-2 Bugatti-Veyron-La-Finale-1

Interiorul continuă omagiul adus primului Veyron, astfel scaunele sunt realizate din mătase albă cu accente din alcantara de culoare roşie, iar consola centrală adoptă fibra de carbon roşie. Cum era de aşteptat diferenţe de design nu se regăsesc între La Finale şi ale versiuni Veyron, totul fiind diferit la nivel de detalii. Aceeaşi emblemă tipică pentru Bugatii, elefantul, este sculptat din bronz şi poziţionat între scaunele maşinii, alături de inscripţia “450/450”.

Bugatti-Veyron-La-Finale-12 Bugatti-Veyron-La-Finale-13 Bugatti-Veyron-La-Finale-14 Bugatti-Veyron-La-Finale-15 Bugatti-Veyron-La-Finale-16

Ultimul Bugatii Veyron produs vreodată este varianta Grand Sport Vitesse, ceea ce înseamnă că motorul W16 de 8 litri produce 1200 de cai putere, accelerează până la 100 km/h în doar 2.5 secunde, iar viteza maximă este de 431 km/h, acesta fiind decapotabil în stil targa. Ultima versiune Veyron este realizată special pentru un client din Orientul Mijlociu, probabil cea mai importantă piaţă pentru Bugatti.

Bugatti-Veyron-La-Finale-7

Odată cu varianta La Finale, ne luăm rămas bun de la cel mai spectaculos automobil pe care l-a văzut omenirea, fie că a fost iubit, fie că a fost hulit, acesta rămâne apogeul tehnologie auto. Chiar dacă varianta La Finale, este una pentru client, nefiind un ultim spectacol pentru ceea ce a fost Bugatti Veyron, acea inscripţie “450/450” valorează mai mult decât orice altceva. Rămas bun, Bugatti Veyron!

Bugatti-Veyron-La-Finale-8 Bugatti-Veyron-La-Finale-9 Bugatti-Veyron-La-Finale-17