De ce nu mi-aş cumpăra o Dacia Duster?

Cu riscul că nu o să mai conduc o Dacia de la o reprezentanţă din Timişoara vă voi împărtăşi argumentele pentru care Dacia Duster nu poate fi cea mai bună maşină. Pentru că asta am scris în articolul trecut. Degeaba spui de vreo maşină că e cea mai bună, dacă nu poţi să o ai sau să o conduci. La fel cum ai spune că în România job-ul ideal este de astronaut. N-ai cum să ştii. Nu ai pe cine întreba cum e.

dacia_duster_suv_3

Acum ceva timp am vrut să duc blog-ul la un nivel mai oficial prin nişte cărţi de vizită pe care să le prezint atunci când vreau să testez o maşină. Să vadă dealer-ul că e ceva oficial, nu doar pentru amuzamentul meu. Aşa că ghinionul face ca, prima mea carte de vizită să o ofer unui reprezentant Dacia din Timişoara. Eram aşa de mândru că în sfârşit pot arăta lumii că eu chiar fac ceva. “Vreau să fac un test-drive pentru un blog auto“, i-am spus eu! “Pentru un ce?“, mi-a răspuns! Voiam un test-drive cu Dacia Logan, dar nu era disponibil. Eu am văzut tiruri, trenuri, vagoane întregi de Dacia Logan, chiar aşa, nici măcar una să nu fie la test. Oricum. “Nu pot să vă ofer decât Dacia Duster la test” şi aruncă carte de vizită pe masă. Prima carte de vizită oferită. “Dar nu azi că nu este disponibil nici Duster! Sunaţi-mă mâine.” Ok, voi sunteţi şefii! Eu sunt doar un potenţial cumpărător.

Eu înţeleg că Dacia are un marketing ca totul să fie de buget şi nu pune mare accent pe calitate, dar să nu oferi aer condiţionat în reprezentanţă în luna iulie, depăşeşte puţin aşteptările mele. Apoi aşteptarea inutilă pe care o suporţi până când poţi să vorbeşti cu cineva despre ceva nu o înţeleg. Totuşi aş putea fi unul care lasă vreo 400 de milioane la voi la firmă. Chiar aşa? După toată aşteptarea trebuia să mă prezint mâine pentru testul cu Dacia Duster. Şi puteam să vin când voiam eu. De la 10 la 16. Ştiţi când am avut loc? la 15:30! E bine totuşi, pentru că am putut face un articol despre Dacia Duster care a fost unul dintre cele mai apreciate de pe blog.

bannere_dacia_pj

Articol în care am adus argumente pentru care Duster este una dintre cele mai bune maşini pe care le poţi cumpăra. Dar aici e hiba. Nu o poţi cumpăra. Adică, într-un final, după ce ai îndurat căldură, indiferenţă, o gaură în cont, poţi să pleci cu ea. Mă gândeam că dacă merg să cumpăr o maşină de la o reprezentanţă, mă întâmpină o persoană prezentabilă care pune preţ pe dorinţele mele. Vedeţi, asta nu se întâmplă la AutoEuropa din Timişoara. Ei ştiu că acel om care cumpără cel mai ieftin SUV, nu are mari aşteptări. Şi probabil aşa şi este. Dacă nu ai mari aşteptări îţi va fi bine. Aici se pretează acea vorbă fără nicio logică a românului: “Merge şi aşa!” De ce? Pe banii tăi, să nu ai niciun cuvânt?

ae_tm

Acestea sunt argumentele pentru care eu personal nu mi-aş cumpăra niciodată o Dacia Duster. Pentru că nu ai de la cine. Şi pentru că nu vreau să-şi bată cineva joc de banii şi timpul meu. Cel puţin aici în Timişoara. Dar e bine totuşi că Dacia investeşte, nu mult, în showroom-uri în ţară. În aproape fiecare oraş mai mare există cel puţin două reprezentanţe. De aceea Dacia nu mai are nevoie de nicio reclamă, toată lumea ştie de ele, de ce ar trebui să mai apară pe un blog de maşini? Sunt convis că voi mai conduce o Dacia aici în Timişoara, pentru că nimeni de acolo nu va citi acest articol.