David Brown Speedback

Care este automobilul visurilor tale? Probabil ceva nou, probabil ceva vechi. Dar mai mult ca sigur este unul desenat de către firma producătoare, ceea ce e bine, dacă eşti un fan al lor.

David-Brown-Speedback-13

Timp de multă vreme m-am gândit la achiziţionarea unei maşini vechi, pentru posibilitatea unei recondiţionări. Automobilele din vremurile trecute au un farmec aparte, sunt desenate cu sufletul, nu pentru mase. Fiecare linie parcă “trăieşte” pe maşină, dar să ai un automobil clasic înseamnă că acesta se va strica des. Pentru că tehnologiile disponibile atunci erau rudimentare, dar mai trebuie să luăm în calcul şi anii trecuţi peste maşină. Ce bine ar fi să deţi un automobil cu caroseria pe care o doreşti, dar totodată tehnologia de ultimă oră. Este cocktail-ul perfect pentru orice pasionat de automobile.

David-Brown-Speedback-1 David-Brown-Speedback-3

Acum, să alegem o caroserie. Ce ziceţi de Aston Martin DB5, celebrul automobil al lui James Bond! Este poate una dintre cele mai frumoase caroserii făcute vreodată. Nu degeaba a fost desenată de nişte italieni. Dar este totuşi o maşină englezească construită în 1965, ceea ce înseamnă că nu este cea mai fiabilă. Un domn, pe numele lui David Brown, a înfiinţat David Brown Automotive şi este dispus să ne împlinească cele mai erotice vise. În materie de maşini.

David-Brown-Speedback-4

La fel cum Jeremy Clarkson spunea că nu mai există carosieri să ne imortalizeze visele, ei bine, David Brown Automotive aduce în secolul XXI un Aston Martin DB5, care promite performanţe uluitoare, tehnologie de ultimă oră, fără a pierde farmecul anilor 60. Creaţia dânsului se numeşte Speedback şi are la bază un Jaguar XKR din 2006 peste care a construit manual, o operă de artă. Este probabil unul dintre cele mai bune exemple de ce se poate realiza la comandă. Speedback arată atât de bine, atât de modern, dar totuşi păstrează esenţialul anilor 60, de la grilă la jantele spiţate, până la forma extraordinară a plafonului care coboară romantic spre posterior. Nici interiorul nu a fost uitat. Speedback ne îmbie cu mult lemn, aluminiu şi piele într-un stil retro. Este poate cel mai bun mix de oldschool şi modern. Doar priviţi-o!!

David-Brown-Speedback-9 David-Brown-Speedback-15

Iar ca totul să fie perfect, Speedback oferă motorul V8 al Jaguar-ului XKR care produce 510 cai putere. Acesta atinge prima “sută” în doar 4,8 secunde! Şi se va opri în jurul valorii de 250 km/h! Performanţe demne de supercar-uri moderne într-un look cât se poate de retro. Din păcate, preţul pe care trebuie să-l plăteşti pentru visul tău, nu a fost făcut public. Aşa că ne putem aştepta la orice între 100.000 şi 1 milion de euro! Dar la urma urmei, cine poate pune un preţ pe vis?

David-Brown-Speedback-11 David-Brown-Speedback-14 David-Brown-Speedback-16