Concept: Mercedes Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam

Un singur lucru trebuie să ştiţi despre acest concept. Este un GLE Coupe mai mic! Exact cum s-a întâmplat în cazul rivalilor din Munchen când au prezentat BMW X4. Toată lumea i-a spus că e un X6 mai mic. Şi în esenţă aşa şi este. Totuşi dacă GLE Coupe a apărut mult după ce ne-am obişnuit cu forma X6-lui, GLC Coupe apare mult mai aproape de X4.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam

Din punctul de vedere al design-ului, noul GLC Coupe pare mai frumos decât marele GLE Coupe, dar asta se datoreaza în principal proporţiilor. Mercedes Benz l-a denumit jumătate SUV, jumătate coupe sportiv. Din nou, exact asta vrea să fie. Nu prea avem mari suprize. Design-ul părţii frontale este mai agresiv, datorită noilor blocuri optice de dimensiuni mai reduse, care folosesc tehnologia LED, atât pentru poziţii cât şi pentru faza lungă şi scurtă. Bara frontală este de asemenea foarte agresivă, cu prize de aer proeminente şi protecţie din aluminiu pentru momentele când iese în afara asfaltului. Aceasta este o interpretare a deja existentului pachet AMG. Privit din lateral, se vede linia plafonului care coboară dramatic spre portbagaj, nu pot să spun că este mai plăcută decât la un X4 sau chiar decât la fratele mai mare GLE Coupe, dar este mult mai bine integrată în design-ul general. Fiind vorba de un concept, GLC Coupe este încălţat cu jante imense de 21 de inch şi anvelope destul de mari, ce îi oferă maşinii o impozanţă puternică. Sper doar să fie disponibile şi în varianta de serie, ce va fi prezentată, cel mai probabil anul viitor. Posteriorul este singurul care mai dă de gol faptul că acesta este un concept. Mai ales evacuarea dublă poziţionată vertical, pe laterale. Din nou avem protecţie pentru offroad şi o bară cu design nou pentru gama Mercedes Benz. Se pare că germanii au ascultat criticile şi au găsit un desen mai armonios pentru blocurile optice spate. Pentru GLC Coupe acestea sunt mai frumoase, mai agresive cu linii mult mai clare.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam

Deocamdată nu avem nicio imagine cu interiorul, asta şi din cauză că noul GLC Coupe va fi construit pe platforma generaţiei a doua GLK, care va fi prezentat în scurt timp. Aşteptaţi-vă ca noul GLK să arate exact ca acest concept, atâta doar că linia portbagajului va fi convenţională. GLC Coupe este propulsat de un motor V6 biturbo de 3 litri care produce 367 de cai putere şi 550 Nm. Puterea este transmisă către toate roţile prin sistemul 4Matic şi cu ajutorul unei cutii automate 7G-Tronic cu 9 rapoarte.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam

Acest concept va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, tot acolo unde acum un an am văzut şi fratele mai mare GLE Coupe. Sunt aproape convins că şi GLC Coupe va avea aceeaşi soartă precum X4. Când a apărut părea mai frumos, iar fiind mai mic, era şi mai ieftin, ceea ce teoretic însemna un bestseller, chiar furând clienţi de la X6. Ei bine, nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. X4 pare doar un X6 mai puţin special, preţul mult prea apropiat de fratele mai mare a însemnat vânzări slabe, iar clienţii merg după un slogan: GO BIG or GO HOME! Abia aştept test drive cu SUV-urile coupe Mercedes Benz, să-mi schimb puţin părerea asta!

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam Mercedes-Benz Concept GLC Coupé; Lack: Solarbeam

sursa foto: carscoops.com