Concept: Audi TT Clubsport

Bun venit în lumea conceptelor absolut magnifice, care vor rămâne doar în acest stadiu. Concept. Idee. O imagine pe ecran şi o caroserie de prezentare. Îmi pare rău când spun asta. Dar Audi TT Clubsport este una dintre cele mai frumoase, puternice, speciale şi dorite automobile pe care le vrem în producţia de serie. Chiar nu contează preţul. Audi fă-l odată disponibil clienţilor.

Audi-TT-CLubsport-Turbo003

Worthersee este tărâmul preferat al pasionaţilor scenei stance şi tuning, pentru modelele europene, în special cele ale grupului VAG. Din acest motiv, Audi a decis să prezinte interpretarea lor a unui Audi TT. În ultimii ani i-am văzut şi pe cei de Volkswagen prezentând astfel de concepte pentru cei prezenţi la Worthersee. Revenind în anul 2015, ne delectăm ochii cu o creaţia absolut spectaculoasă, pe baza unui Audi TT, dar care primeşte un kit aerodinamic inspirat din competiţiile IMSA ale anilor 90, ceea ce înseamnă că Audi TT Clubsport este mai lat cu 14 cm faţă de un TT normal, primeşte o bară frontală cu lamele verticale care aminteşte de recent lansatul R8, o grilă imensă cu plasă de tip fagure, praguri noi şi un posterior demn de orice competiţie motorsport. A, să nu uităm nici de eleron imens de pe capacul portbagajului. Din lateral putem vedea jantele cu diametru mărit şi design spectaculos, dar şi gurile eşapamentului în spatele uşilor. Întreg kit-ul de caroserie este foarte atrăgător, pentru că aminteşte de maşinile de competiţie, iar orice maşină de cursă este frumoasă. 

Audi-TT-CLubsport-Turbo001 Audi-TT-CLubsport-Turbo004

La interior lucrurile sunt mai puţin radicale, dar totuşi mult mai sportive decât la un TT normal. Observăm scaunele noi, de tip scoică, îmbrăcate în alcantara de culoare oranj, centurile în 5 puncte, şi cel mai interesant, cutia manuală!! O maşină destinată pasionaţilor trebuie să aibă o cutie de viteze manuală. Aceasta este legată la un agregat care se apropie de perfecţiune. 2.5 litri, cinci cilindri în linie cu turbină, care produce 600 de cai putere şi 650 Nm. Aceste numere se traduc într-o accelerare până la 100 de km/h în doar 3.6 secunde. Fiind prezentat la Worthersee, iar oamenii de acolo ştiu ce înseamnă acceleraţia pe 52 de ft, adică primii 16 metri într-o cursă drag race, timpul de 2.5 secunde să parcurgă această distanţă este impresionant.

Audi-TT-CLubsport-Turbo008 Audi-TT-CLubsport-Turbo009 Audi-TT-CLubsport-Turbo010

Audi ne mai spune că acest kit aerodinamic va fi inspiraţia pentru caroseria viitoarelor modele din campionatul Audi Sport TT Cup. Asta înseamnă că vom vedea un automobil asemănător acestui concept concurând pe circuit. Abia aştept. Dar faceţi-o şi pentru noi, muritorii.

Audi-TT-CLubsport-Turbo006 Audi-TT-CLubsport-Turbo007 Audi-TT-CLubsport-Turbo005 Audi-TT-CLubsport-Turbo002