Concept: Audi Prologue Allroad

Audi-Allroad-Prologue-21

În ultima vreme am văzut din ce în ce mai mult cum producătorul din Ingolstadt testează piaţa prin tot felul de concepte şi caroserii inedite. Este clar că Audi este în plin proces de regândire a indentităţii de marcă, mai ales că mulţi au început să critice faptul că mai toate modelele arată prea similar între ele. După ce anul trecut am văzut superbul coupe de peste 5 metri, conceptul Prologue, iar mai apoi Audi a făcut şi o variantă avant pentru acea caroserie, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, ne-am putut face o părere despre viitoarele modele Allroad ale constructorului.

Audi-Allroad-Prologue-23

Din punctul de vedere al design-ului, Prologue Allroad este un Prologue Avant cu o gardă la sol cu aproximativ 70 de mm mai mare. Interesant că Prologue Avant nu are o caroserie de break clasic, nici de hatchback, fiind mai mult un fel de break coupe. Oricum se poartă acum tot felul de nebunii. Nu putem spune că acest concept nu arată bine. Este extrem de frumos, de la partea frontală cu grila trapezoidală mult mai bine integrată în design, până la blocurile optice mici, dar foarte agresive. Chiar şi cu protecţiile din plastic negru care înconjoară aripile, pragurile, spoilerul faţă şi cel spate, Prologue Allroad arată foarte bine. La această înfăţişare este ajutat de jantele imense cu diametru de 22 de inch. Stopurile sunt conectate printr-o bandă de LED-uri, acestea fiind mai înguste. Tot în spate putem vedea gurile sistemului de eşapament. 

Audi-Allroad-Prologue-24

Pentru că este un concept, Prologue Allroad este propulsat de un sistem hybrid compus dintr-un motor V8 de 4 litri şi un motor electric, care împreună dezvoltă un total de 734 cai putere şi un cuplu motor de 900 Nm. Pentru a pune pe asfalt, dar nu numai, puterea imensă, Prologue Allroad beneficiază de sistemul quattro şi de o transmisie automată cu 8 rapoarte. Potrivit informaţiilor, aceste cifre se traduc într-o acceleraţie până la 100 de km/h în doar 3.5 secunde, totul la un consum de doar 2.4 litri pentru primii 100 de km.

Audi-Allroad-Prologue-36 Audi-Allroad-Prologue-31

Cu toate că exteriorul este extrem de plăcut, cu linii clare şi armonioase, dacă nu ne uităm atent, ni se pare doar o evoluţie ceva mai puternică a design-ului deja existent. Totuşi interiorul este destul de revoluţionar. Acesta impresionează prin simplitatea liniilor şi elementelor de design. Bordul este chiar simplu, consola centrală este aproape inexistentă, totul fiind concentrat în spatele volanului şi pe banda cu ecrane din mijlocul bordului. Găsim totuşi un ecran, mai convenţional în faţa schimbătorului de viteze. Audi Prologue Allroad oferă 4 locuri individuale pentru pasageri.

Audi-Allroad-Prologue-39 Audi-Allroad-Prologue-30

Îmi place direcţia pe care a luat-o Audi. Noua identitate, cu grila mare şi farurile mici arată foarte bine. Această filozofie va fi cel mai bine interpretată de noul Audi A8 şi viitorul A6. Acum Audi testează piaţa, încearcă să vadă reacţiile publicului şi a viitorilor clienţi pentru diferite caroserii. Eu pot să zic un singur lucru: Hai odată cu maşinile de serie!!

Audi-Allroad-Prologue-25 Audi-Allroad-Prologue-22