Cele mai rapide coupe-uri AMG

În cursul zilei de ieri, am putut vedea unul dintre cele mai incitante coupe-uri din clasă. Mercedes-AMG C63 şi C63S, sunt mai agresive decât variantele standard, au un kit de caroserie mult mai sportiv, care lăţeşte maşina, vin cu multe prize de aer, eleroane şi multe elemente din fibră de carbon. Nu în ultimul rând, acestea sunt propulsate de noul motor V8 biturbo de 4 litri, acelaşi pe care îl regăsim şi în supersportiva GT-S. Noul C63 Coupe este totodată practic, în interiorul acestuia pot lua loc patru pasageri, dar şi foarte puternic şi rapid. Motorul V8 produce ori 476, ori 510 cai putere şi propulsează maşina până la o viteză de 290 km/h, în cazul în care optaţi pentru pachetul AMG Driver. Atâta putere se regăsea mai demult doar pe anumite maşini special gândite să fie supercar, iar acum putem avea aceeaşi putere pe un coupe de clasă medie. Ce m-a atras mai mult a fost acceleraţia de doar 3.8 secunde până la 100 km/h, motiv pentru care am căutat în istoria modelelor AMG să văd care sunt cele mai rapide coupe-uri AMG.

Mercedes C63 Edition 507

2014-mercedes-benz-c63-amg-coupe-edition-507_100417587_l

Generaţia precedentă a coupe-ului C-Class a avut pe sfârşit de carieră, o versiune care se numea “507”. Acestă cifră este apropiată de cea a noului model, dar datorită faptului că era mai grea, iar cuplul nu era livrat încă de la turaţii joase, acceleraţia se realiza în 4.1 secunde. Pentru această variantă viteza maximă era ceva mai mică decât a noului model, atingând “doar” 280 km/h.

Mercedes CL63 AMG

Mercedes_Benz_CL_63_AMG_exterior

Cu toate că nu face parte din aceeaşi categorie, CL63 AMG este tot un coupe de patru locuri produs de către AMG. Acest model a avut un motor V8 de 5.5 litri care producea 536 de cai putere, dar din cauza masivităţii, acceleraţia se realiza în 4.4 secunde. Muult mai lent decât noul model C-Class Coupe.

Mercedes CLK63 AMG “Black Series”

Mercedes-Benz-CLK-63-AMG-Black-Series-2-lg

Predecesorul clasei C coupe se numea în anii 2000 CLK. Aceasta avea o formă foarte frumoasă, apreciată de toată lumea. Dar atunci când exemplarul AMG a trecut printr-o sesiune “Black Series” a devenit şi mai sportiv şi mai agresiv. Acelaşi motor V8 de 5.5 litri produce exact 500 de cai putere, iar acceleraţia se realiza în 4 secunde. Modelul “Black Series” a fost atât de bun, încât însuşi Jeremy Clarkson şi-a cumpărat unul, descriindu-l cel mai bun automobil din lume.

Mercedes CLK DTM

2004-Mercedes-Benz-CLK-DTM-AMG-FA-Turn-1024x768

 

Modelul CLK a avut de-alungul timpului mai multe versiuni speciale. De la “simplul” CLK55 AMG, la modelul “Black Series” până la costisitorul CLK DTM. Un astfel de exemplar se regăseşte şi în colecţia Ţiriac, şi nu e de mirare pentru că motorul producea 582 de cai putere şi accelera până la 100 de km/h în 3.8 secunde. Kitul aerodinamic era inspirat din cursele DTM, de unde şi numele, fiind un automobil extrem de rar şi foarte special. Preţul unui CLK DTM începea de la 250.000 de dolari în 2005. Vă gândiţi că acum depăşeşte cu mult acel preţ.

Mercedes S65 AMG Coupe

2015-Mercedes-S65-AMG-Coupe-side

Până acum toate automobilele din această listă sunt propulsate de motoare V8, dar specialiştii AMG mai produc adevărate opere de artă V12. Doar modelele ultraluxoase şi super scumpe primesc acest motor. Cei 12 cilindri AMG pun în mişcare şi hypercarul Pagani Huayra. Singurul coupe care dispune de acest motor este S65 Coupe. Probabil una dintre cele mai frumoase caroserii desenate vreodată. Cei 621 de cai putere trimit cele peste 2 tone ale maşinii, până la 100 de km/h în 4 secunde. S65 Coupe are un preţ de pornire de 245.000 de euro.

Mercedes AMG “The Hammer”

1990-Mercedes-300CE-3.4-AMG2-570x379

Acest coupe AMG este cel mai lent dintre toate prezentate mai sus, dar asta nu înseamnă că este lent. Sau mai puţin special. De fapt, este poate cel mai special coupe AMG. Construit pe baza modelului 300E, acesta era echipat cu un motor V8 de 6 litri care producea 365 de cai putere, iar acceleraţia se realiza în 5.3 secunde. Poate că nu pare mult acum, dar acum aproape 30 de ani, în 1986 era unul dintre cele mai rapide coupe-uri de pe piaţă. Acest coupe şi-a primit chiar şi o poreclă, “The Hammer” datorită kit-ului de caroserie care dispune de pasaje foarte late şi bombate ale roţilor, dar şi pentru că arată foarte sinistru în culoarea neagră.

Mercedes AMG are o istorie foarte bogată în construcţia de automobile foarte puternice şi rapide, acestea sunt doar câteva dintre exemplarele cele mai speciale. Dacă aveţi alte sugestii, lăsaţi un comentariu mai jos.

sursa: google.com, google.com/images