Cel mai plăcut mod de a-ţi goli rezervorul

Nu-mi place iarna. E prea frig, e prea ud, e prea inconfortabil. Iar eu sunt un tip confortabil. Nu-mi place când e înghţat, e alunecos, e periculos şi pentru pietoni, totodată şi pentru siguranţa şoferilor în trafic. Dacă ar fi ca şi în poezii sau în broşurile staţiunilor de ski din Austria ar merge, dar realitatea te loveşte peste faţă şi-ţi dă o zăpadă de vreo 10 cm care imediat se colorează maro. Urât.

dc14ad880490ed8fc465d54241c850a5

Dar, dacă te grăbeşti să prinzi chiar prima zăpadă, aia mai aderentă cumva şi ajungi într-un loc deschis, de exemplu parcarea unui supermarket din zona Băneasa, o să vezi că nu eşti singurul care s-a gândit la o escapadă drifto-începător. Zeci, sute de pasionaţi ai driftului ocazional s-a strâns acolo, care mai de care mai pricepuţi sau doar care vor să se distreze cu maşina în zăpadă. Printre care şi eu. Cu Nissan-ul de care vorbeam. La început am stat şi eu “în tribune” cu alţi privitori până să-mi fac un oarecare curaj. Nu era vorba de accidentat, ci mai degrabă de reputaţie. :) Dar să ştiţi că nu contează. Am văzut tipi care au venit doar să se distreze. De la Dacii 1300 sau Fiat Panda, până la nelipsitele BMW “pisicuţă” sau chiar Subaru Impreza. Băieţi şi fete care doar au ieşit să privească, care poate s-au săturat de club sau cafenea, iar spectacolul e garantat. Cei mai “nebuni” chiar şi-au decapotat maşinile să filmeze din picioare de pe bancheta din spate. După vreo 45 de minute şi jumătate de Fanta mi-am făcut curaj şi am mers într-o parcare mai retrasă să mă “dau”. Şi vă spun:

Nu contează ce maşină ai, nu conteză nici măcar dacă ai maşină, du-te, în prima zăpadă căzută într-un loc mai mare şi distreză-te. Fie FWD, RWD sau AWD e la fel de mişto. Du-te şi pur şi simplu accelerează, trage frâna de mână, patinează, fă ce vrei tu. Îţi spun că nu se compară cu aproape nimic ce ţi-ai plănuit pentru seara. După vreo 2 ore,  şi jumătate de rezervor de benzină consumat nu pot să mă gândesc la un alt mod de a te distra cu maşina ta. Cel puţin iarna.

IMG_1623

Şi uite că pe sfârşitul articolului am găsit cel mai bun motiv pentru care să încep să iubesc iarna.