Ce maşini aştept în 2017

Începem săptămâna aceasta cu aşteptările mele în materie de maşini pe anul acesta. Cu siguranţă unele mă vor surprinde, altele nici nu ştiu dacă vor apărea, dar am zis că vreau să văd ce îmi rezervă anul acesta. Voi vorbi despre maşinile ce le veţi vedea aici pe blog în următoarele săptămâni, dar şi cele la care visez. Probabil aţi văzut deja pe pagina de facebook.com/turatiiscrise că primul test din 2017 va fi cu noul Mercedes Benz GLC Coupe, o maşina care m-a impresionat plăcut, aşa că hai să vedem împreună, la volanul căror maşini voi fi în perioada următoare.

Alfa Romeo Giulia

Anul 2017 îmi aduce prima mea Alfa. Se spune că nu eşti un pasionat adevărat până nu ai deţinut o Alfa Romeo. Bugetul nu prea îmi permite să deţin efectiv una, dar mă voi super mulţumi cu un test drive cu noua Giulia. Este una dintre cele mai frumoase berline şi totodată un model pe care îl aştept cu foarte mare interes. Încă nu ştiu motorizări sau echipamente, ştiu că există una la reprezentanţa din Timişoara, ce va fi disponibilă pentru test drive. Fingers crossed.

2016-ARGiulia-04 BMW Seria 5 G30

La un an de când am condus noul BMW Seria 7, voi face cunoştinţă cu noul Seria 5. Probabil ştiţi că am fost posesorul unui model e60, aşa că vreau să văd cât de mult s-a schimbat acest model în două generaţii. Nu mă gândesc numai la faptul că este la fel de luxos precum noul Seria 7, dar mult mai dinamic. Trebuie doar să găsesc locaţia perfectă unde să-l duc.

G30-BMW-5-Series-3-630x299 Porsche Panamera

Atunci când am scris de facelift-ul primei generaţii Porsche Panamera, am zis că este una dintre cele mai bune limuzine disponibile la acel moment pe piaţă. Este în aceeaşi măsură şi luxoasă şi foarte sportivă şi oferă imaginea perfectă. Avea un singur dezavantaj. Design-ul exterior nu era pe gustul tuturor, aşa că a doua generaţie vine cu un look mult îmbunătăţit. Nu scriu mai departe, că deja visez.

2017-Porsche-Panamera-4S-front-three-quarter Toyota C-HR

SUV-ul urban cu motorizare hybridă este unul dintre modele Toyota ce mă interesează foarte mult. C-HR vine cu un design foarte proaspăt, aş putea spune chiar futurist, deosebindu-se între celelalte modele Toyota. Este un model important atât pentru niponi, cât şi pentru mine.

555x249_CHR_1_tcm-3060-687064 2_tcm-3060-693155 Land Rover Discovery

Încă nu l-am văzut live, dar în viitorul apropiat sper să fie disponibil pentru test drive. Noul Land Rover Discovery este radical schimbat faţă de generaţiile precedente. Nu mai are design-ul pătrăţos, în schimb împrumută o mulţime de elemente de design de la fraţii Range Rover. Sunt curios cu va arăta în adevărat şi vreau să văd dacă şi-a pierdut din caracterul specific numelui Discovery.

LR-Discovery-2018-32

Cum spuneam, suntem abia la mijlocul lunii ianuarie, aşa că vreau ca lunile următoare să mă surprindă în materie de teste şi maşini ce vor apărea. Acestea sunt doar 5 dintre modelele pe care le vreau pe blog anul acesta. Totuşi, mai sunt câteva, dar la care doar visez. Până atunci aştept cu nerăbdare să văd cum vor arăta şi ce fişă tehnică vor avea:

Aston Martin RB001

Hypercar-ul produs de Aston Martin în colaborare cu divizia racing de la Red Bull se spune că va fi cea mai extremă maşină construită vreodată. Odată cu aceasta se va trece într-o altă clasă de automobile, probabil peste hypercar-urile pe care le ştim astăzi. Nu neapărat în materie de putere maximă, dar în materie de performanţe. Noul AM-RB001 se spune că este chiar mai rapid decât un monopost F1. Sunt curios cum se va traduce această afirmaţie într-o maşină de stradă.

Aston_Martin-AM-RB_001-2018-ig Mercedes-AMG Project One

Dacă Aston Martin ne promite performanţe de F1, Mercedes-AMG aduce exact tehnologia F1 într-un hypercar. Viitorul Project One va avea un tren de rulare preluat direct din F1 şi anume motorizarea V6 de doar 1.6 litri, împreună cu sistemul ERS, şi va fi un hybrid de peste 1000 de cai putere. Acesta va intra în concurenţă directă cu AM-RB001, aşa că 2017 ne aduce unul dintre cele mai interesante comparaţii din istoria automobilului.

maxresdefault Audi A8

De mai bine de doi ani, liderul incontestabil al limuzinelor de lux este Mercedes Benz S-Class. De un an, noul BMW Seria 7 a furat mult din volumul de vânzări din această clasă, aşa că acum, toată lumea aşteaptă viitorul Audi A8. Cu toate că modelul actual încă se ţine foarte bine, în multe privinţe, începe să îşi arate vârsta. Eu sunt foarte curios ce limbaj de design va adopta Audi pentru nava amiral. Va prelua mult de la noul Q7 sau va veni cu un design distinctiv? Sper doar să preia mai mult de la conceptul Prologue, cel puţin în partea frontală.

Audi-A8-2017-Spy-Photos-2-1024x597 Test Model 3

Cel mai probabil, abia în 2018 vom cunoaşte maşina în varianta sa de serie, dar sper ca anul acesta să vedem un concept ce se apropie şi mai mult de automobilul pe care îl aşteaptă o mulţime de oameni. Tesla Model 3 este acel sedan complet electric, cu un preţ de pornire mai mult decât decent. Până acum am văzut că această tehnologie este încă foarte scumpă, singurele automobile full electrice care merită luate în considerare au preţuri ce se apropie sau depăşesc 6 cifre. Model 3 este şi modelul ce speră să salveze Tesla. Nu neapărat că acum stau foarte prost, ci dacă Model 3 va fi un eşec, asta ar putea însemna dispariţia Tesla, cel puţin pe piaţa auto.

section-initial-touch Lamborghini Urus şi Rolls Royce Cullinan

La fel ca şi în cazul Tesla Model 3, aceste hyperSUV-uri nu au o dată exactă când vor apărea pe piaţă, dar sperăm ca anul acesta să vedem nişte concepte ce se apropie mult de variantele de serie. După succesul fulminant al modelului Bentley Bentayga, piaţa SUV-urilor ultraluxoase este în plină expansiune. Sunt foarte curios 1. Cum vor arăta aceste noi SUV-uri, 2. Ce performanţe şi dotări vor oferi. Pentru că oferă concepte total diferite. Lamborghini promite cel mai sportiv şi cel mai rapid SUV făcut vreodată, în schimb Rolls Royce se va axa pe luxul caracteristic. BONUS: anul acesta am putea vedea noul Porsche Cayenne, ce vrea să combine aceste concepte.

2017-Lamborghini-Urus-NCI-1 rolls_royce_cullinan_03

Acestea sunt maşinile pe care eu le aştept, atât să le văd, cât mai ales să le conduc. Voi ce maşini aşteptaţi de la 2017? Cu siguranţă va fi un an plin.