Bussines Lounge

securedownload (3)

Dubele nu au fost niciodată obiectele dorite de pasionaţii auto. Nu sunt modele sportive, nici luxoase, nici nu vin cu un design atrăgător. Singurul lor scop este cel utilitar. Să poţi căra cât mai multe lucruri şi cât mai mulţi oameni. Totuşi Mercedes Benz a început o ofensivă puternică pentru a schimba aceste percepţii.

_DSC0051

Nu pot să scriu despre un Mercedes V-Class alb fără să nu fac referire la maşinile de acasă. Pentru că încă din anul 1997 tatăl meu foloseşte un Mercedes Benz Sprinter alb. Bineînţeles în scop utilitar. El are nevoie de cât mai mult spaţiu pentru a căra electrocasnice. El nu are nevoie de multe locuri, sunt suficiente cele trei din faţă. Sprinter-ul tatălui meu nu este luxos, nici nu are nevoie să fie. Iar dacă nu este încărcat, dinamica lasă de dorit. Aşa sunt dubele de marfă. Dar cele de persoane? 6-7 locuri oferă până şi o Dacia Logan, deci ce rost are dinamai maşina? Dacă dubele de persoane oferă până la 18 locuri, atunci îşi merită forma. Astăzi testez o dubă care nu poate căra marfă şi are locuri pentru doar 7 persoane._DSC0024

Mercedes insistă că noul lor V-Class nu este o dubă, ci un MPV. Multi Purpose Vehicle. Vehicul care poate fi folosit pentru mai multe situaţii. În plus acest V-Class este numit “Mercedesul MPV-urilor.” E oarecum de înţeles, pentru că are steaua pe grilă. Dar nu acesta este motivul denumirii îndrăzneţe. Ci pentru felul în care se simte.

Noul V-Class este succesorul modelului Viano, dar va fi oferit doar pentru transportul de persoane. Locul utilitarei va fi încontinuare păstrat de modelul Vito. Pentru că a fost construit cu un singur scop, noul V-Class este făcut fără compromis. Noua linie de design Mercedes Benz este prezentă peste tot. De la exteriorul frumos, pentru o dubă, până la superbul interior, care tocmai a câştigat un premiu important pentru design interior. Forma specifică unei dube este mult diluată de partea frontală agresivă, cu grila impozantă şi un design al blocurilor optice foarte spectaculos. Acestea amintesc într-o oarecare măsură de farurile noului S-Class. La fel ca la S-Class acestea folosesc tehnologia LED. Profilul este specific unei maşini de asemenea clasă, cu o înălţime importantă de 1,88 m, iar stopurile sunt acum de dimensiuni mai reduse faţă de un Viano. Totuşi privit din profil se vede o linie a capotei foarte interesantă. Per total noul V-Class este cea mai frumoasă dubă._DSC0059 _DSC0039

Dacă exteriorul trădează funcţia maşinii, la interior sentimentul este total diferit faţă de orice altceva. Consola centrală spectaculoasă aminteşte de modelul C-Class, fluiditatea liniilor te duc cu gândul la limuzinele premium. Dar pe bună dreptate, deoarece, în interiorul unui V-Class vei găsi materiale de înaltă calitate. Ecranului sistemului de navigaţie “pluteşte” deasupra consolei, iar în mijlocul acesteia găsim acelaşi joy-stick prezent în ultimele modele Mercedes. Până şi volanul se distanţează de imaginea unei dube, oferind piele perforată. Tot bordul este dus la un nivel de calitate şi rafinament cum nu mai găseşti niciunde în clasă. Scaunele faţă sunt extrem de confortabile, ambele având cotiere separate, şezutul este moale, iar susţinerea laterală bună. Noul V-Class poate să fie un competitor serios nu doar în clasa sa, ci şi pentru alte automobile din clasa limuzină. Bineînţeles, la tot ce am descris mai sus trebuie să pun într-o paranteză (pentru un MPV). Dar cred că dacă aceleaşi materiale şi acelaşi design se regăseau într-un sedan, cu siguranţă devenea un bestseller.

_DSC0027

Încă nu ştiu exact cum să descriu această maşină, pentru că a fost prima dată când am condus o astfel de caroserie. Dar credeţi-mă a fost o experienţă foarte interesantă. Deoarece noul V-Class nu are nevoie să transporte obiecte voluminoase şi grele, s-a renunţat la suspensia spate rigidă, în favoarea unei suspensii de turism. Acest aspect a îmbunătăţit considerabil ţinuta de drum. Chiar dacă nu am mers pe un drum cu multe denivelări, mi-am putut da seama că noul V-Class este un automobil confortabil, nu “ţopăie” de spate, iar ruliul este minim. Doar la virajele luate ceva mai dinamic, simţeam partea superioară că se inclină. Dar nu era ceva deranjant. Şi da, poţi să conduci destul de sportiv un V-Class. Mai ales când este propulsat de motorizarea de 2.1 litri diesel care produce 190 de cai putere. Este cea mai puternică motorizare disponibilă, deocamdată, pentru V-Class. Cuplul impresionant de 440 Nm este prezent la orice turaţie, trebuie doar să fii încrezător în capacităţile sale. Şi mai ales să ai grijă la dimensiunile maşinii. Depăşirile sunt destul de rapide, cutia cu 7 rapoarte este elastică, doar la turaţie ridicată se face simţită prezenţa motorului. Acesta tinde să devină gălăgios, specific unei utilitare, atunci când este în sarcină. Dar odată ce ai depăşit, liniştea cuprinde interiorul vast. Această linişte este datorată şi faptului că noul V-Class este unul dintre cele mai aerodinamice maşini de pe şosele. Cu un coeficient de doar Cx 0.31, faţă de 0.35 cât are un Aston Martin. Da, o dubă este mai aerodinamică decât o maşină sport. Acest aspect face ca aerul să curgă foarte fluid pe lângă caroserie, iar zgomotul la vânt să fie la minim. Noul V-Class se bazează pe confort şi linişte, ceea ce este tipic pentru un Mercedes Benz.

_DSC0045

Pentru cumpărătorul de V-Class modul în care se conduce, este mai puţin relevant, acesta vrea spaţiu, mobilitate superioară şi mult confort. Probabil cele mai multe V-Class vor fi automobile de flotă, maşini pentru companii, atunci când transportă oameni cu funcţii importante de la aeroport la hotel sau centrul de afaceri. Dacă pentru locurile din faţă pasagerii sunt răsfăţaţi cu vizibilitate mai bună şi control asupra bordului, cei din spate se pot concentra asupra afacerilor. Noul V-Class poate fi configurat în mai multe moduri pentru locurile din spate. Fie 3 câte 3, fie 4 fotolii poziţionate faţă în faţă. În maşina pusă la dispoziţie de Casa Auto Timişoara, am primit compromisul. 3 cu două, dar faţă în faţă. Acestea sunt la fel de confortabile ca şi locul şoferului, toate dispun de cotiere şi de reglaje multiple, dar mai ales se simt extrem de confortabile. Sunt îmbrăcate în piele de cea mai bună calitate, şi este o adevărată plăcere să iei locul pe ele, fără să mai ai grija condusului. Fiind poziţionate faţă în faţă, se aşteaptă că pe locurile din spate să se poarte discuţii despre viitorul companiei. Fapt pentru care în noul V-Class o măsută culisează dintre scaune şi se pliează foarte frumos, pentru a poziţiona un laptop sau o mapă. Până şi designul panourilor interioare din spate este spectaculos, îmbrăcat în lemn. Locurile posterioare pot fi confundate foarte uşor cu o loja business. Multă piele, linişte, şi discuţii importante. Din fericire, această sobrietate a imaginii de business van poate fi uşor depăşită, atunci când te gândeşti că un V-Class poate fi chiar o maşină de familie. Pentru preţul unui break din clasa mare, poţi să dispui de mult mai mult spaţiu, dar şi de confort. Bineînţeles, vei renunţa la dinamica sportivă a unui break, dar dacă eşti genul de şofer mai relaxat, aceste lucruri vin pe locul al doilea. Într-un V-Class, atât şoferul cât şi pasagerii sunt răsfăţaţi cu ce are Mercedes Benz mai bun, poţi chiar să rămâi la configuraţia aceasta de poziţionare a scaunelor. La cât este de rafinat interiorul noului V-Class, eu am observat o oarecare greutate în acţionarea unor comenzi. Dacă scaunele nu sunt electrice, mânerele de ajustare sunt foarte prost poziţionate, iar acţionarea lor este greoaie. În plus, acea măsuţă despre care vorbeam, chiar dacă la o apăsare de buton, se ridică automat, trebuie să depui o oarecare forţă pentru a o instala. Plus că aceasta nu se simte la fel de rafinată precum alte elemente ale interiorului.

_DSC0034 _DSC0031 _DSC0042 _DSC0041

Ofensiva Mercedes Benz de a deveni cel mai bun producător de automobile, a ajuns inevitabil şi în segmentul dubelor. Iar aici, noul V-Class are un singur competitor serios. Volkswagen Multivan T5. Dar acesta deja îşi arată vârsta, designul nu mai este la fel de actual, nu mai vorbim de calitate şi rafinament. În plus, în funcţie de dotare, noul V-Class este chiar mai ieftin decât contracandidatul său. Conducând noul V-Class, am realizat două aspecte. O dubă poate fi extrem de confortabilă şi nu îţi dă niciodată senzaţia de utilitară, iar atunci aceasta devine maşina perfectă pentru firmă, în delegaţii. Al doilea aspect, mă miră faptul că nu sunt mai multe V-Class ca şi maşină de familie. Chiar toţi tăticii sunt piloţi? Bineînţeles, ca şi maşină a familiei, V-Class trebuie să fie a doua maşină, dar pentru momentele când vrei să pleci în excursie sau ai mulţi membri ai familiei pe care vrei să-i duci în confort, nu văd o altă maşină mai bună.

_DSC0058 _DSC0061 _DSC0064