Bentley Bentayga Facelift – Test Drive

Bentley Bentayga Facelift – Lord în Wellingtons

Acum 5 ani a fost pentru prima dată când un lord și-a luat cizmele de cauciuc. Deloc specific atitudinii luxoase, obișnuit doar cu străzi asfaltate și locații de lux, un Bentley a fost ridicat și i-a fost adusă mai multă practicalitate. Această metaforă reprezintă cel mai bine ceea ce vrea să fie Bentley Bentayga. Stilul clasic, luxos, elegant poate fi dus acum în offroad. În jumătate de deceniu se întâmplă multe, așa că mi se pare că Bentayga este pe piață de mult mai mult timp decât 5 ani. A fost și primul producător de super lux ce se aventurează în această clasă, urmându-i Lamborghini, Aston Martin, Rolls Royce și în curând, chiar Ferrari.

Bentley Bentayga s-a dovedit a fi un real succes pentru producătorul britanic, anul trecut, acest super-SUV reprezentând peste jumătate dintre vânzări, dar mai mult de atât, peste 70 la sută dintre proprietarii de Bentayga erau clienți noi de Bentley. În plus, acest SUV a reușit să reducă vârsta medie a cumpărătorului de Bentley. Este interesant că britanicii sunt foarte familiarizați cu termenul de ”Lord în Wellingtons”, Range Rover fiind cel mai bun exemplu de lux dus în noroi. Numai că Bentley Bentayga se află cu cel puțin o clasă mai sus decât ”accesibilul” Range Rover.

Spre sfârșitul lui 2020, Bentley a aplicat un facelift important SUV-ului său, iar din multe puncte de vedere l-au făcut și mai dezirabil. Generația pre-facelift a preluat înfățișarea coupe-ului Continental GT mult prea mult, lucru care nu a fost pe gustul criticilor. Într-un fel, design-ul modelului pre-facelift, poate fi asociat cu cel al primului Porsche Cayenne. O față mult prea sportivă pentru o mașină masivă. Cu acest facelift, Bentayga devine cu adevărat frumos, elegant, păstrând totuși imaginea de marcă atât de puternică. Dar haideți să vedem care sunt cele mai importante modificări de design.

În primul rând, blocurile optice sunt mai ovale, ceea ce oferă mașinii o impresie că e și mai lată. Acestea au un design interior cum nu mai găsești la alt producător. Par a fi niște bijuterii. Ca niște diamante tăiate spectaculos acestea iluminează LED și dau mașinii imaginea puternică. Grila este acum mai mare și mai verticală, iar prizele de aer din bara frontală sunt mai angulare, ceea ce se potrivește mai bine cu un SUV masiv.

Profilul a rămas aproape neschimbat. Capota lungă este specifică unui Bentley, dar de la linia parbrizului, nu am mai văzut vreodată un astfel de Bentley. Facelift-ul aduce un eleron pe capacul portbagajului, iar din lateral se văd noile blocuri optice spate, care dau impresia că mașina este mai lungă. Bentley Bentayga facelift este un automobil impunător, masiv, plin de elemente luxoase, cum ar fi cromul prezent în jurul geamurilor, pe ”B-ul” de pe aripi și în partea inferioară. Un element distinctiv păstrat de la pre-facelift, este linia puternică a aripilor spate. Acestea acoperă niște jante ce au acum în standard 22 de inch. Totuși, acestea de iarnă sunt pe 21 inch.

Probabil cea mai mare schimbare și locul de unde îți dai seama că vorbim de varianta facelift, este dacă îi privești spatele. Noile stopuri sunt parcă preluate de la Continental, sunt ovale și au același efect de diamant precum cele față. Acestea par ”a pluti” în metalul capacului portbagajului, iar înconjurate de o bandă cromată, ies puternic în evidență. Totuși, la posterior se mai remarcă și ieșirile evacuării. În funcție de unitatea de putere de sub capotă, tips-urile evacuării arată diferit, iar la lansare Bentayga Facelift vine doar cu motor V8, așa că evacuarea este ovală, la fel ca stopurile, dar despărțită la mijloc. Arată foarte spectaculos și scump, exact cum trebuie să fie un astfel de automobil.

Deoarece Bentayga a devenit atât de popular, și va apărea pe mai toate piețele, acesta trebuie să dea tonul și pentru viitoarele modele Bentley, ori mai scumpe, ori mai accesibile. Bentayga trebuie să deschidă calea viitorilor clienți către această marcă, așa că are multe de dus pe umerii săi. După câteva ore la volanul acestui SUV, îmi dau seama exact de ce oamenii îl aleg. Să fie oare interiorul?

Încă de cum ai pășit la volan, ai o senzație extrem de confortabilă. Totul e la îndemână, dar totul e la superlativ. Design-ul interior a noului Bentayga nu a suferit atâtea schimbări, doar aeratoarele centrale sunt acum dreptunghiulare și ceva rearanjări pe alocuri. În rest, este același loc extrem de luxos și calitativ ce îmi amintește de o mobilă veche. Lemnul este lemn, aluminiul este rece, iar pielea mai fină decât ți-ai putea imagina. Îmbinările și cusăturile de pe scaune și portiere sunt absolut impecabile. În interiorul lui Bentley Bentayga lucrurile sunt destul de conservatoare, în sensul că avem încă un ecran în mijlocul bordului, dar și multe butoane fizice. Pentru mulți, așa înseamnă ergonomie, iar pentru că ai acces ușor la comenzi poate însemna lux. Tot tradițional e și levierul schimbătorului de viteze, pe care îl ții bine în palmă, nu ar butoane sau rotițe, atunci când vrei să schimbi vitezele. Dar poate cel mai tradițional detaliu al interiorului este ceasul mecanic poziționat deasupra bordului, între aeratoare, o adevărată operă de artă, realizată de Breitling. Probabil sunt mulți care nici măcar nu au văzut de aproape un ceas de mână realizat de Breitling, dar pentru clienții Bentley, orologeria este la fel de importantă ca achiziția unui automobil.

Orice atingi e plăcut, calitativ, iar vizual, interiorul bi-color este cu adevărat spectaculos. Spre deosebire de Flying Spur pe care l-am condus în vară, în Bentayga nu m-am simțit copleșit. Mașina nu mi se părea atât de mare, iar poziția la volan, înaltă, impozantă, cu o vedere foarte bună în față, este chiar calmantă. Iar așa ajung la cel mai spectaculos aspect a noului Bentley Bentayga Facelift. Felul în care se conduce.

Spuneam mai la începutul articolului că odată cu lansarea acestui SUV, media de vârstă a clienților Bentley a scăzut, numai că mie, un tânăr, îmi place că Bentayga se conduce foarte confortabil, relaxat. Nu voiam să fie dură, gălăgioasă sau foarte sportivă. Nu se compară cu limuzina Flying Spur, care este gândită și pentru locurile din spate, dar Bentayga este foarte rafinat. Rulează cu o ușurință incredibilă. Insonorizarea este perfectă, în habitaclu nu pătrunde niciun sunet, nici măcar al motorului. Sunt convins că asta a fost alegerea inginerilor Bentley, deoarece acest V8 de 4.0 litri este prezent sub capota mai multor modele de performanță sau chiar SUV-uri, unde este făcut să sune. În schimb, în Bentayga Facelift, acest V8 produce 550 de cai putere și 770 Nm. Sunt valori incredibile, dar nu mă duc cu gândul la sportivitate, ci mai degrabă la putere nonșalantă. Acest motor, cuplat la o transmisie automată și o tracțiune integrală, propulsează cele 2.4 tone ale mașinii până la 100 km/h în doar 4.5 secunde. Până nu demult aceasta era accelerație de BMW M3, nu de un SUV luxos. Numai că livrarea puterii nu se simte brutală, nu te dă pe spate, dar orice accelerare este asociată cu o ridicare a botului și un împins în coloană.

În ciuda gabaritului, m-am simțit foarte bine în traficul bucureștean, dar în același timp mă vedeam că îl conduc până în Oradea și să nu simt nicio oboseală. În Bentayga stai confortabil, dar poți ajunge la destinație și foarte repede. Peste toate acestea, îți poți pune fracul și să parchezi în fața Operei Române, pentru o seară de gală. După o întreagă săptămână de trafic și ieșiri nocturne, în weekend ridici suspensia pneumatică, îți pui cizmele și ieși la vânătoare sau la cabana de la Susai. Trebuie să recunosc că nu sunt cel mai mare fan al SUV-urilor. Fie ele și de lux. Personal, mă văd mai degrabă într-un sedan, cum e Flying Spur, dar nu pot să-i judec pe cei care optează pentru un Bentayga. Chiar pot să spun că îi înțeleg. Are atât de multe calități și îți oferă o stare aparte, cum nu o pot face alte automobile din alte clase. A făcut Bentley un compromis că a construit un SUV? Conduceți unul și o să vă răspundă la această întrebare.

Fotografii realizate de Manițiu Răzvan Photoworks

Bentley Bentaya V8 First Edition oferit pentru test drive de Bentley București